RAT AMERIKE I KINE JE NEIZBEŽAN! ŠALJU SE TRUPE U AUSTRALIJU: Raspoređuju se špijuni i nabavlja municija, evo šta je PLAN

Autor:

Svet

02.08.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve zemlje su u nedelju potpisale sporazum o širokoj vojnoj saradnji

RAT AMERIKE I KINE JE NEIZBEŽAN! ŠALJU SE TRUPE U AUSTRALIJU: Raspoređuju se špijuni i nabavlja municija, evo šta je PLAN

Foto: Tanjug/AP

Da bi se suprotstavile kineskoj pretnji, Sjedinjene Države planiraju da pošalju trupe u Australiju i rasporede špijune u Kanberi, ovo piše Londonski Tajms.

Dve zemlje su u nedelju potpisale sporazum o širokoj vojnoj saradnji, pa će SAD poslati svoje bombardere u Australiju, a Australija će proizvoditi municiju za potrebe američke vojske.

Da bi se suprotstavile kineskoj pretnji, Sjedinjene Države planiraju da pošalju trupe u Australiju i rasporede špijune u Kanberi. Dve zemlje su u nedelju potpisale sporazum o širokoj vojnoj saradnji, pa će SAD poslati svoje bombardere u Australiju, a Australija će proizvoditi municiju za potrebe američke vojske.

Australijske vazdušne baze biće proširene za smeštaj američkih aviona, a SAD će skladištiti vojne zalihe u Australiji. Vojni stručnjaci ocenjuju da su ovi potezi manje usmereni na odbranu Australije, a više na pretvaranje Australije u američku bazu za operacije u Aziji i Pacifiku, jer mnogi veruju, kako piše londonski Tajms, da je sukob sa Kinom neizbežan u bliskoj budućnosti.

Američke trupe u Australiji manje su izložene kineskim projektilima nego američke pacifičke baze poput onih na Guamu, Japanu i Filipinima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading