AKO ŽELITE POTOMKE, NIKAKO NE DRŽITE MOBILNI U DŽEPU OD PANTALONA: Američka profesorka sve detaljno objasnila (VIDEO)

Autor:

Svet

11.08.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji velika zabrinutost da bi elektromagnetno zračenje niske radiofrekvencije moglo da naškodi ljudskom telu, tačnije, pre svega muškom telu, i to na jedan od najgorih mogućih načina.

AKO ŽELITE POTOMKE, NIKAKO NE DRŽITE MOBILNI U DŽEPU OD PANTALONA: Američka profesorka sve detaljno objasnila (VIDEO)

Foto: Fotomontaža/pixabay.com

Postoji li definitivna veza između muške neplodnosti i upotrebe pametnog telefona? Mnoge studije su to ubedljivo pokazale.

Na Tik-Toku je objavljen snimak sa jednog predavanja u Americi iz 2015., na kom profesorka Debra Dejvis detaljno objašnjava zašto je nošenje telefona u džepu veoma opasno za muškarce. 

Navodi se takođe da deca moraju držati uređaje na propisnom odstojanju.

Ljudski spermatozoidi izloženi abnormalnim količinama elektromagnetnog zračenja mobilnih telefona pokazuju smanjenu sposobnost kretanja, blage deformitete, više oksidativnog stresa nego inače i čak niži ukupan broj. 

Neki krive za ovu vezu više temperature skrotuma koje su rezultat elektromagnetne ekscitacije. Drugi, međutim, veruju da do oštećenja dolazi samo kada je izloženost produžena i intenzivna, bez mnogo veze sa stvarnom promenom temperature. 

Muški reproduktivni sistem je osetljiv na zračenje bilo koje vrste. Čak i terapija zračenjem za rak može dovesti do pada broja spermatozoida. Zračenje takođe može poremetiti nerve i limfne čvorove koji upravljaju karličnim područjem, utičući na reproduktivno zdravlje na bezbroj načina.

Nisu samo muškarci ugroženi. Svako može imati kardiovaskularne, hormonalne, pa čak i neuronske probleme zbog elektromagnetnog zračenja. 

Kako ograničiti elektromagnetna oštećenja od upotrebe pametnog telefona

Mnogi stručnjaci preporučuju da putujete sa svojim telefonom na način koji ga drži dalje od tela, posebno za muškarce. Na primer, ako ga držite u džepu, vaše telo se stavlja u situaciju koja nije idealna.

 

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Osim nošenja telefona u rancu ili nekoj drugoj torbi i ograničavanja upotrebe koliko god je to moguće, studije sugerišu da povećanje unosa antioksidanata poput vitamina C i E može pomoći vašem telu da smanji oksidativni stres koji vaš mobilni telefon može da izazove.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading