OPTUŽBE RUSKOG FSB: Virusni softver na "Eplovim" telefonima omogućio Amerikancima da prate sve što se dešava u Moskvi, špijunirali i svoje saveznike iz NATO (FOTO)

Autor:

Svet

01.06.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je da je razotkrila operaciju američke obaveštajne službe koja je sprovodena korišćenjem virusnog programa na mobilnim uređajima kompanije "Epl".

OPTUŽBE RUSKOG FSB: Virusni softver na "Eplovim" telefonima omogućio Amerikancima da prate sve što se dešava u Moskvi, špijunirali i svoje saveznike iz NATO (FOTO)

Foto: shutterstock

- Prilikom osiguravanja bezbednosti ruske telekomunikacione infrastrukture identifikovane su anomalije koje su karakteristične samo za korisnike "Eplovih" mobilnih telefona i uzrokovane su radom ranije nepoznatog zlonamernog softvera koji koristi softverske ranjivosti koje je obezbedio proizvođač - saopšteno je iz FSB.

U saopštenju FSB navedeno je da je hiljade "Eplovih" telefona bilo zaraženo tim virusnim programom, uključujući i one uređaje koji su bili registrovani u stranim ambasadama u Rusiji, među kojima su zemlje članice NATO i Kina.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin pored zastave FSB

- Prikupljene informacije potvrđuju tesnu saradnju kompanije "Epl" s američkim specijalnim službama - navedeno je iz FSB i ocenjuje da deklarativna politika kompanije "Epl" o poverljivosti podataka korisnika ne odgovara stvarnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading