MAJKA KABLOVIMA UDAVILA ROĐENU DECU! NAKON UBISTVA IM POKRILA LICA: Na suđenju otkriveni JEZIVI detalji (FOTO)

Autor:

Svet

09.08.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ona je priznala da je ubila ćerke, ali se izjasnila da nije kriva zbog ludila

MAJKA KABLOVIMA UDAVILA ROĐENU DECU! NAKON UBISTVA IM POKRILA LICA: Na suđenju otkriveni JEZIVI detalji (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Majka koja je ugušila svoje tri male ćerke plakala je danas na sudu dok su prvi put javno otkriveni mučni detalji poslednjih trenutaka devojčica. Loren En Dikason (42) optužena je za ubistvo svojih dvogodišnjih bliznakinja Maje i Karle i njihove šestogodišnje sestre Lien u septembru 2021. godine u njihovoj kući u Timaru na jugu Novog Zelanda.

 

Ona je priznala da je ubila ćerke, ali se izjasnila da nije kriva zbog ludila.

Prethodno skrivani detalji o tome kako se taj užasan dan odvijao opisani su u sredu na Višem sudu u Krajstčerču dok je forenzički psiholog Gazi Metui dao svedočanstvo o mentalnom stanju optužene.

 

 

Porodica je emigrirala iz Južne Afrike samo mesec dana pre tragedije, a na dan ubistava Dikasonova se uspaničila kada je porodični savetnik za imigraciju zatražio detaljnije informacije o njenoj dijagnozi i istoriji mentalnog zdravlja.

Doktor je intervjuisao Loren En devet puta, ukupno oko 20 sati. On je predstavio izveštaj na 69 stranica o svojoj proceni. Metoui je rekao da je Dikasonova patila od depresije tokom dužeg perioda, uključujući "tešku" postporođajnu depresiju.

Dikason je, rekao je Metui, prošla 17 pokušaja vantelesne oplodnje i izgubila je bebu u 18. nedelji.

Dikason je rekla da je zbog psihičkih problema satima ležala u krevetu "osećajući mučninu i nesposobnost da se pomeri".

- Osećala sam se kao da se moj svet raspada - rekla je dok je imala "negativna razmišljanja" o budućnosti svoje porodice i nije znala kako će nastaviti da živi zbog psihičkih problema.

- Bila sam tako van kontrole pokušavajući u svojoj glavi da smislim kako da se vratim u Južnu Afriku. Moje misli su bile tako poremećene... Sve se rasplitalo. Nisam želela da povredim svoju decu, želela sam da budu sa mnom… Osećala sam da ćemo napraviti ogromnu grešku… iz koje nije moguće izaći… Osećala sam se bespomoćno i beznadežno - rekla je Dikason.

Uprkos tome što je imala psihičke probleme, Dikasonova nije odlučila da učini bilo šta loše sebi ili deci kada je njen muž otišao na večeru sa kolegama u 19 časova. Međutim, Dikason je rekla dr Metuiju da je, kada se pozdravila sa Grejemom, osećala da je to poslednji put da razgovara sa njim.

Nekoliko minuta nakon što je otišao, jedno od dece je izazvalo bes kod majke.

- Osećala sam se kao da ću eksplodirati… Htela sam da se sve završi - rekla je.

 

 

Pokušala da decu zadavi kablovima

Okupila je devojčice u spavaćoj sobi da bi ih 'zadržala'. Pokušala je kablovima da ih zadavi, ali kako nije uspela, ugušila ih je ćebadima.

Dok je Metui čitala šta se događalo kobnog dana, Dikasonova je bila utučena, stavila je ruku na glavu i počela da plače.

Kako sa navodi u sudskim spisima, bila je "oblivena znojem i tresla se" nakon što je ubila devojke, ali je uspela da ih podigne i stavi u krevet.

- Volela sam ih, htela sam da ih ušuškam u ćebad poslednji put - rekla je tokom intetvjua.

Obukla je pidžamu i rekla da mora da se "smiri jer treba sebi da oduzme život". Posle dva neuspešna pokušaja uzela je lekove koji su joj bili pri ruci.

Znala je da nema mnogo vremena pre nego što se muže vrati kući.

Počistila je kuću, ugasila svetlo i nadala se da on neće primetiti šta se dogodilo. Pokrila je devojke tako da "nije moga da im vidi lica".

- Nisam želela da se sećam tih traumatičnih slika... To je trebalo da bude srećan kraj za sve, ali nije. Bilo mi je drago što će se sve završiti.

Postporođajna depresija

Dikason je rekla dr Metui da je tokom vremena kad je pokušavala da zatrudni bila "izolovana i sama", i da je imala probleme iako su joj muž i prijatelji bili podrška.

U periodu nakon što je rodila Lien, ona je "skrivala svoje probleme sa mentalnim zdravljem", rekla je dr Metui, dodajući da je Dikason priznala da nije bila "potpuno iskrena o tome kako se oseća".

Kada je zatrudnela sa blizancima, dr Metui je rekla da su stvari bile bolje, ali joj se anksioznost vratila kada je paru rečeno da Karla ima rascepljenu usnu.

Sve je išlo dobro prvih pet meseci nakon što su blizanci rođeni, par je unajmio noćnu dadilju, rekla je Dikason doktorki. Međutim, njeno raspoloženje je "počelo da se menja", bila je "iscrpljena" i ponovo je nastupila depresija.

Rekao je da se osećala "zarobljena" majčinstvom i da je zavidela na životu svog muža daleko od njihovog doma.

- Pomislila sam da bi bilo lepo da nemam blizance nekoliko dana. Razmišljala sam o tome da ih povredim.

 

 

Selidba na Novi Zeland

Ona je rekla svom mužu o svojim osećanjima, a on je ljutito reagovao, rekao je doktor, ali je početkom 2020. godine par odlučio da se preseli u inostranstvo.

Njena depresija je ponovo nastupila kada su izbili neredi u Južnoj Africi, a Metoui je rekla da se nikada nije oporavila od tog trenutka nadalje.

Uoči preseljenja porodice na Novi Zeland, postala je izuzetno uznemirena, rekao je doktor na sudu, i prekinula je komunikaciju sa svojim prijateljima.

Nekoliko dana pre nego što se porodica preselila, Dikason je rekla doktoru da ima crne misli o upotrebi kabla i davljenju svojih devojčica, rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading