RUSI SPREMALI ATENTAT NA ZELENSKOG? Ukrajinska služba uhapsila rusku špijunku, predsednik navodno trebao da bude ubijen VAZDUŠNIM UDAROM (VIDEO)

Autor:

Svet

07.08.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) saopštila je da je uhapsila ženu ruskog obaveštajca „koja je pripremala vazdušni napad u Nikolajevskoj oblasti tokom posete predsednika Ukrajine“.

RUSI SPREMALI ATENTAT NA ZELENSKOG? Ukrajinska služba uhapsila rusku špijunku, predsednik navodno trebao da bude ubijen VAZDUŠNIM UDAROM (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram

Navodna špijunka je „uoči nedavnog putovanja predsednika Ukrajine u Nikolajevsku oblast prikupljao obaveštajne podatke o poseti“, saopštila je SBU.

Uhapšena žena je navodni bivša prodavačica u vojnoj prodavnici. Ona je navodno putovala po teritoriji Nikolajeva i snimala lokacije ukrajinskih objekata, prenosi CNN.

 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski boravio je u tom regionu krajem jula.

 

SBU je u saopštenju navela da je navodna zaverenica „pokušala da utvrdi vreme i listu lokacija koje su približne ruti Zelenskog“.

Međutim, agenti SBU su došli do informacija o „subverzivnim aktivnostima osumnjičenog“ i aktivirali dodatne mere bezbednosti.

Prema istrazi, među zaverenicima su i još stanovnik Očakova na jugu Ukrajine.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading