"SPREMA SE JOŠ VEĆI RAT" Putin kreće u sveopšti napad - stotine hiljada Rusa stiže na front!

Autor:

Svet

31.07.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakonom je uvedena i mera da se poziv za služenje vojske može dobiti i elektronskim putem.

"SPREMA SE JOŠ VEĆI RAT" Putin kreće u sveopšti napad - stotine hiljada Rusa stiže na front!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin ne traži način da izađe iz rata u Ukrajini, već se priprema za još veći, ocenio je danas Fajnenšel tajms.

U svojoj analizi trenutne situacije u Kremlju, list navodi da je razumljivo da mnogi u Ukrajini i na Zapadu žele da veruju da je ruski predsednik sateran u ćošak, pošto ukrajinska vojska postupno ponovno osvaja teritorije koje su okupirali Rusi i pokazala se sposobnom za udar duboko u neprijateljskoj teritoriji, čak i na sam Kremlj.

U Moskvi, međutim, kako se navodi, veruju da mogu da priušte dugotrajan rat, najpre zbog činjenice da ruska privreda beleži rast uprkos sankcijama, a zahvaljujući vojnim fabrikama koje rade bez prestanka, neočekivanoj dobiti od energenata prošle godine, i prilagodljivosti izvoznika robe.

Zakonom je uvedena i mera da se poziv za služenje vojske može dobiti i elektronskim putem, kao i da će ruske granice odmah biti zatvorene kako bi se sprečio masovni egzodus vojno sposobnih muškaraca poput onog od prošle jeseni.

Foto: printscreen/RT

 

Fajnenšel tajms navodi da Moskva paralelno guši ukrajinsku ekonomiju, pa da iz tog razloga, ne samo da je izašla iz sporazuma o izvozu žita Crnim morem, već je i bombardovala ukrajinske luke poput Odese, a ista logika važi i za ruske vazušne napade, gde je cilj da se ukrajinski gradovi učine nenastanjivim i da se spreči obnova.

Kremlj se nada da će brza obnova ruske vojske i postupno desetkovanje ukrajinske privrede i oružanih snaga rezultirati rastućom frustracijom Zapada i smanjenjem materijalne potpore Kijevu, navodi portal.

Kako bi ubrzala ovaj proces i slomila volju Zapada, Moskva koristi pretnje eskalacijom, uključujući širenje sukoba prema teritoriji zemalja članica NATO-a preko Belorusije, i to uz pomoć vojnika jedinice ''Vagner'' koji su smešteni u toj zemlji.

U zaključku analize navodi se da je Vladimir Putin napravio mnogo ''kobnih grešaka'', ali da sve dok je on na čelu Rusije, Moskva će koristiti svoje velike resurse u ratu u Ukrajini.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džonko

31.07.2023 18:08

Možda bi ovi što analiziraju sa zapada voleli da Rusija izgubi a Putin da nema podršku 90% naroda Rusije... Eee pa NEĆE MOĆI...Shvatili su i najobičniji ljudi u Rusiji sa anglosaksonci žele nestanak Ruske države i njen raspad jer najveći svetski resursi pripadaju Rusiji a zapadni satanisti nemaju odakle više da otimaju bogatstva... Nadam se da će se većina u svetu okrenuti protiv anglosaksonaca i njihovih slugu...