ZELENSKI I PRIGOŽIN ZAJEDNO NAŠLI MIR NA OBALI TOSKANE! Sa svojim plaćenicima uživaju u čarima Italije - ugostitelji otkrili kako Rus i Ukrajinac letuju!

Autor:

Svet

31.07.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prigožini su u ovom gradiću u primorskoj Toskani već neko vreme.

ZELENSKI I PRIGOŽIN ZAJEDNO NAŠLI MIR NA OBALI TOSKANE! Sa svojim plaćenicima uživaju u čarima Italije - ugostitelji otkrili kako Rus i Ukrajinac letuju!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U otmenom letovalištu Forte dei Marmi na obali Tirenskog mora u Toskani, svoje privatne vile u neposrednom komšiluku imaju predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i vlasnik ruske privatne vojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin.

Slobodno se može konstatovati da od vile Zelenskih do vile Prigožinovih ima samo pet minuta hoda kroz tiho naselje Vitorija Apuana, u senci stoletih borova i rascvetanih bugenvilija u ovom otmenom letovalištu, navodi nemački list.

Ipak, Zelenski i Prigožin ne letuju u ovom luksuznom odmaralištu, jer zajedno sa svojim vojnicima ili plaćenicima već 17 meseci žestoko ratuju jedan protiv drugog, u Donbasu, na Krimu i na Dnjepru.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ili italijanska kompanija zastupnik njegove supruge Olene, kupio je u proleće 2019. godine vilu u Ulici Via Mateo Civitali, u vreme kada je Zelenski još bio samo predsednički kandidat.

Prema pisanju italijanskih medija, kupoprodajna cena te nekretnine sa 15 soba i bazenom u negovanoj bašti bila je oko 3,9 miliona evra, a supruga ukrajinskog predsednika je ovu kuću koristila najviše jednom i to prvog leta rusko-ukrajinskog rata 2022. godine.

Prigožini su u ovom gradiću u primorskoj Toskani već neko vreme.

Letovalište Forte dei Marmi postalo je otmena destinacija za aristokratiju i bogate Italijane pre oko jednog veka, kada je osnivač kompanije "Fijat" Edoardo Anjeli među prvima kupio vilu.

Vila Arina u Ulici Frateli Rošeli u Forte dei Marmi indirektno pripada porodici Jevgenija Prigožina, šefa ruske privatne plaćeničke grupe "Vagner".

U ime Prigožina jedan ruski preduzetnik je 2017. godine kupio ovu luksuznu dvospratnu kuću od 400 kvadratnih metara sa vrtom od 16 hektara i bazenom, za oko 3,5 miliona evra i od tada svaki ruski oligarh koji drži do sebe je u ovom mestu kupio neku nekretninu.

U poslednjoj godini pre pandemije, u Forte dei Marmiju letovalo je više od 15.000 Rusa, ali u periodu pandemijske izolacije 2020. i 2021. godine, pa potom i sankcija koje je Zapad uveo Rusiji, broj ruskih turista se smanjio.

Ove godine, u prvoj sezoni nakon zvaničnog završetka pandemije, skoro 10.000 Rusa letuje u ovom mestu na severozapadu Toskane.

Prema tvrdnjama hotelijera, ugostitelja i lokalnih političara, u Forte dei Marmiju nikada nije bilo problema između Rusa i Ukrajinaca - ni pre izbijanja sukoba u Ukrajini, ali ni posle.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading