AMERIKANCI U PANICI: Da bi putovali po Evropi od 2024. MORAĆE DA PLATE odobrenje, vest izazvala buru na društvenim mrežama (FOTO)

Autor:

Svet

04.08.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani SAD su u šoku što ne mogu slobodno da putuju jer će biti sputani kojekakvim elektronskim sistemima.

AMERIKANCI U PANICI: Da bi putovali po Evropi od 2024. MORAĆE DA PLATE odobrenje, vest izazvala buru na društvenim mrežama (FOTO)

Foto: Wikipedia

Američki pasoš

Vlasnici američkih pasoša od 2024. godine, ako žele da putuju po Evropi moraće da traže odobrenje preko Evropskog sistema putnih informacija pre posete.

Ova elektronska dozvola za putovanje povezana je sa putničkim pasošem i omogućava im da uđu u 30 evropskih zemalja do 90 dana u bilo kom periodu od 180 dana. Aplikacija košta 7,79 dolara i preporučljivo je da se prijavite mnogo pre puta da biste sprečili probleme u poslednjem trenutku.

Da bi izbegli probleme na granici, putnici moraju da koriste istu putnu ispravu koja je povezana sa njihovim ETAIS sistemom tokom celog putovanja.

Ova vest podigla je buru na društvenim mrežama. Građani SAD su u šoku što ne mogu slobodno da putuju jer će biti sputani kojekakvim elektronskim sistemima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

 

Iako nadležni objašnjavaju da je u pitanju stanje bezbednosti američkih građana, oni manje pažnje tome pridaju, a više sistemu koji plaćaju i još će morati da čekaju.

- Ovo nema nikakvog smisla, samo su zakomplikovali situaciju. Nekada je bio dovoljan pasoš SAD, a sada ćemo "čekati u redovima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading