DRAMA U SLOVENIJI: Drveće popadalo na put, na Triglavu ostalo zarobljeno 90 planinara, među njima 35 slepih i slabovidih

Autor:

Svet

20.07.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kolibi na Triglavu u Sloveniji zarobljeno je oko 90 planinara, među njima su slepe i slabovide osobe.

DRAMA U SLOVENIJI: Drveće popadalo na put, na Triglavu ostalo zarobljeno 90 planinara, među njima 35 slepih i slabovidih

Foto: Facebook Gorska služba Slovenije

Usred nevremena sa jakim vetrom veliki broj stabala pao je na put koji je sada neprohodan. Gorski spasioci iz Mojstrane su u večernjim satima uspeli da dođu do kolibe, a planinari su snabdeveni hranom i lekovima, prenosi Nova.rs.

 

Kako je na Fejsbuku objavio Gorski spasilački savez Slovenije, spasioci GRS Mojstrana su kasno uveče uspeli da se probiju kroz oboreno drveće do Kovinarske kolibe, gde je privremeno smešteno oko 90 planinara. Spasioci su im doneli hranu i druge potrepštine kako bi lakše prenoćili.

 

Među zarobljenim planinarima je i 35 slepih i slabovidih osoba i njihovih pratilaca.

Komandant Civilne zaštite Srečko Šestan kritikovao je organizatore putovanja.

„Ukazujem na neodgovornost onih koji ovo organizuju. Sa takvom vremenskom prognozom su te ljude odveli na Triglav“, rekao je on.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading