POTPISAO! Putin zavrnuo slavinu zapadnim kompanijama, sve prolazi KONTROLU

Autor:

Svet

16.07.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik potpisao je dekret.

POTPISAO! Putin zavrnuo slavinu zapadnim kompanijama, sve prolazi KONTROLU

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je potpisao dekret kojim se uvodi privremena državna kontrola imovine stranih preduzeća koja proizvode prehrambene proizvode.

Podsetimo, Putin je potpisao i ukaz o merama u slučaju zaplene ruske imovine u inostranstvu, prenosi Sputnjik.

Ukaz „O privremenom upravljanju određenom imovinom” potpisan je zbog potrebe da se odgovori na neprijateljske i nezakonite akcije SAD i njihovih saveznika, usmerenih na lišavanje ili ograničavanje prava na imovinu Ruske Federacije, njenih kompanija i građana.

Kako proizilazi iz uredbe, u slučaju takvih neprijateljskih akcija, biće uvedeno privremeno upravljanje imovinom lica iz neprijateljskih zemalja.

Privremeno upravljanje imovinom neprijateljskih zemalja u Ruskoj Federaciji može se prekinuti odlukom ruskog predsednika.

Istom uredbom odobren je spisak imovine nad kojom se već uvodi privremeno upravljanje. Na njemu se nalaze akcije stranih akcionara kompanija Junipro" i Fortum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading