UZVRATIĆEMO ISTOM MEROM! Putin progovorio o KASETNOJ MUNICIJI koju Amerikanci šalju Ukrajini: "Zadržavamo pravo na jednak ODGOVOR!"

Autor:

Svet

16.07.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija još nije imala potrebu da koristi kasetnu municiju, ali ako se ona upotrebi protiv nas, zadržavamo pravo da odgovorimo na isti način, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin novinaru Pavelu Zarubinu, prenosi RIA Novosti.

UZVRATIĆEMO ISTOM MEROM! Putin progovorio o KASETNOJ MUNICIJI koju Amerikanci šalju Ukrajini: "Zadržavamo pravo na jednak ODGOVOR!"

Foto: Printscreen Telegram

„Do sada to nismo radili, nismo to koristili, niti smo imali takvu potrebu, uprkos poznatoj nestašici u određenom vremenskom periodu. Ali, naravno, ako se koristi protiv nas, zadržavamo pravo na preslikan odgovor", rekao je Putin.

„Želeo bih da kažem da Rusija ima dovoljne zalihe raznih vrsta kasetne municije, raznih vrsta. Što se tiče kasetne municije, sama američka administracija je pre izvesnog vremena dala procenu ove municije. Oni su upotrebu kasetne municije nazvali zločinom", rekao je Putin.

Putin je, govoreći o snabdevanju Kijeva kasetnom municijom od strane Sjedinjenih Država, rekao je da oni to rade zato što imaju nedostatak municije.

 

„Oni to ne rade zato što im dobro ide, već zato što im uopšte nedostaje municije“, rekao je Putin.

On je podsetio da „ukrajinska armija troši do 5-6 hiljada granata kalibra 155 dnevno, dok SAD proizvedu 15 hiljada mesečno.

„Nemaju dovoljno, a Evropa već nema dovoljno. Ali nisu našli ništa bolje nego da predlože upotrebu kasetne municije“, rekao je Putin.

Ukrajina je dobila kasetnu municiju ne samo od Sjedinjenih Država, već i od drugih zemalja. Američki predsednik Džo Bajden objavio je 7. jula svoju odluku da počne sa isporukom kasetne municije režimu u Kijevu.

Oružane snage Ukrajine, prema ruskoj vojsci, već su koristile kasetnu municiju za granatiranje Donbasa, posebno Donjecka. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading