UHAPŠENI RUSKI ŠPIJUNI: Radili u svojoj zemlji za potrebe Moskve, evo šta su sve uradili

Autor:

Svet

21.05.2024

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među navodnim zločinima su paljevine i prebijanja

UHAPŠENI RUSKI ŠPIJUNI: Radili u svojoj zemlji za potrebe Moskve, evo šta su sve uradili

Foto: Shutterstock

Poljski premijer Donald Tusk saopštio je da je policija uhapsila devetoro ljudi koji su počinili dela sabotaže u Poljskoj za službe Rusije.

"Trenutno imamo devetoro osumnjičenih uhapšenih i optuženih da su činili dela sabotaže u Poljskoj, direktno u ime ruskih službi", rekao je Tusk u ponedeljak za televiziju TVN24.

Među navodnim zločinima su paljevine i prebijanja, a Poljska u istrazi sarađuje sa drugim državama, među kojima su Litvanija, Letonija i Švedska.

Varšava inače tvrdi da je postala česta meta za obaveštajne službe Rusije zbog važne uloge u dostavljanju paketa pomoći Ukrajini, a Tusk je ranije u maju najavio da će vlada alocirati dodatnih 25 miliona dolara svojim obaveštajnim službama zbog te pretnje.

Poljski premijer Donald Tusk, najavio je danas da će Poljska uložiti 10 milijardi zlota (oko 2,34 milijarde evra) u bezbednost svoje istočne granice, uključujući odgovarajuća utvrđenja.

"Doneli smo odluku da uložimo 10 milijardi zlota u našu bezbednost i pre svega u sigurnu istočnu granicu. Počinjemo veliki projekat izgradnje bezbedne granice, uključujući sistem utvrđenja, kao i takvo uređenje teritorije i ekološka rešenja, što će dovesti do toga da potencijalni neprijatelj neće moći da pređe ovu granicu", rekao je Tusk tokom predstavljanja plana odbrane i odvraćanja "Štit Istok" povodom obeležavanja 80. godišnjice bitke kod Monte Kasina, prenosi agencija PAP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading