PALI LOPOVI: U velikoj akciji uhapšeno 13 kradljivaca luksuznih automobila, pronađeno i više od 132.000 evra

Autor:

Svet

03.06.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija je sprovedena 21. maja, a policajci i istražioci su na preko 70 lokacija izvršili racije, što je dovelo do zaplene šest vozila, otkrivanja lažne dokumentacije i tablica, kao i zaplene 132.165 evra u kešu

PALI LOPOVI: U velikoj akciji uhapšeno 13 kradljivaca luksuznih automobila, pronađeno i više od 132.000 evra

Foto: pixabay.com

U velikoj operaciji policija Francuske, Nemačke, Letonije, Poljske, Španije i Ukrajine, uhapšeno je 13 osoba odgovornih za veliku krađu luksuznih automobila širom Evrope, saopštio je danas Evropol.

Operacijom "Matador", koja je urađena u koordianciji sa Evropolom, otkriveno je da kriminalnu grupu čini više od 50 osoba iz raznih zemalja, kao i da je ta grupa odgovorna za krađu najmanje 36 skupih vozila.

Akcija je sprovedena 21. maja, a policajci i istražioci su na preko 70 lokacija izvršili racije, što je dovelo do zaplene šest vozila, otkrivanja lažne dokumentacije i tablica, kao i zaplene 132.165 evra u kešu.

Samo u Ukrajini, policajci su uradili više od 50 pretraga. Kriminalna organizacija, koja je uglavnom bila bazirana u Ukrajini, angažovala je ukrajinske državljane da putuju u EU, gde su iznajmljivali luksuzna vozila sa pravim identifikacionim dokumentima.

Vlasti su pratile kriminalnu grupu više od godinu i po dana. Kriminalci su bukirali letove, hotelske sobe i ostalu logistiku kako bi svako mogao da iznajmi po jedno ili dva vozila, uglavnom u Španiji i Francuskoj.

Nakon rentiranja, automobili bi bilo predati osobama za vezu, koje su dalje slale vozila u razne zemlje, uključujući Litvaniju, Nemačku i Poljsku, gde su prepravljana za izvoz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading