PREŽIVELI PAD AVIONA I STRAHOTE DŽUNGLE, ALI NJIHOVIM MUKAMA NIJE KRAJ: Deca iz Kolumbije puštena iz bolnice, porodica poginule majke i otac POVELI BORBU ZA STARATELJSTVO

Autor:

Svet

15.07.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoro dece koja su uspela da prežive bez pomoći 40 dana u amazonskoj džungli, nakon što je avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli, sada su otpuštena iz bolnice u kojoj su lečena, saopštila je juče kolumbijska vlada.

PREŽIVELI PAD AVIONA I STRAHOTE DŽUNGLE, ALI NJIHOVIM MUKAMA NIJE KRAJ: Deca iz Kolumbije puštena iz bolnice, porodica poginule majke i otac POVELI BORBU ZA STARATELJSTVO

Foto: Printscreen Twitter

Pripadnici plemena Uitoto, četvoro dece - starosti 1, 4, 9 i 13 godina - preživeli su pad Cesne 206 kojim su putovali sa majkom i još jednim rođakom. Majka je izdahnula nakon četiri dana od pada aviona.

 

Opstanak dece u velikoj meri se pripisuje poznavanju guste vegetacije, ali i hrabrosti 13-godišnjakinje koja je sve vreme vodila računa o njima, navodi Kurir.

 

- Preživeli su tako što su jeli brašno, koje su pronašli u avionu, i onda su jeli semenke - priča deda.

I baka kaže da je borbenost njene najstarije unuke bila presudna da deca prežive u strahotama džungle.

 

- Obično je ona čuvala braću i sestre kad im je mama bila na poslu. Davala im je da jedu to brašno, nešto hleba što je bilo i bobice koje su pronašli - priča baka.

 

- Povratili su željenu težinu, zaista im dobro ide, rekla je novinarima Astrid Kaseres, direktorka nacionalnog centra za socijalni rad.

Četvorica braće će ostati pod zaštitom centra zbog "komplikovane porodične situacije", rekao je Kaseres.

 

Porodica majke i otac dvoje mlađe dece bore se za starateljstvo, ali se odluka ne očekuje pre kraja godine.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading