ČUDO NEVIĐENO U KOLUMBIJI! Četvoro dece preživelo pad aviona, pronađeni usred džungle posle 5 nedelja! MEĐU NJIMA I JEDNA BEBA! (FOTO)

Autor:

Svet

10.06.2023

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje odraslih, među kojima je i majka, nisu preživeli pad aviona.

ČUDO NEVIĐENO U KOLUMBIJI! Četvoro dece preživelo pad aviona, pronađeni usred džungle posle 5 nedelja! MEĐU NJIMA I JEDNA BEBA! (FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter

Četvoro dece pronađeno je živo na jugu Kolumbije, pet nedelja nakon što je avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli, objavio je kolumbijski predsednik Gustavo Petro.

Četvoro dece, starih 13, 12, devet godina, kao i bebu od 12 meseci, spasla je vojska u blizini granice, između pokrajina Kaketa i Gvavijare, u blizini mesta gde se srušila "cesna 206", preneo je Rojters.

U avionu je bilo sedmoro putnika, koji su išli od Ararakuare, u pokrajini Amazonas, ka San Hoze del Gvavijareu, kada su poslali poziv za pomoć 1. maja.

 

 

Troje odraslih, među kojima su pilot i majka dece, Magdalena Mukutuj, preminuli su usled posledica pada i njihova tela su pronađena u olupini aviona. Deca su preživela pad. Njihova porodica je iz redova lokalne autohtone zajednice. 

Narsiso Mukutuj, deda tri devojčcice i jednog dečaka, rekao je novinarima da je oduševljen informacijom da su mu unučići spaseni.

Fotografije koje je objavila kolumbijska vojska prikazala je grupu vojnika sa četvoro dece usred džungle.

- Ovo je radost za celu zemlju. Četvoro dece, koja su bila izgubljena u kolumbijskoj džungli su živa - naveo je predsednik Petro na Tviteru.

On je, prvobitno, objavio 17. maja na Tviteru da su deca pronađena, ali je obrisao tvit i rekao da informacija nije bila potvrđena.

- Deca su bila sve vreme zajedno, slaba su, da pustimo lekare da ih pregledaju. Pronađeni su, veoma sam srećan zbog toga - rekao je Petro novinarima.

Spasioci su, uz pomoć pasa tragača, pronašla ostatke voća koju su deca jela da prežive, kao i improvizovano sklonište, napravljeno od šumske vegetacije.

U akciji spasavanja učestvovali su avioni i helikopteri kolumbijske vojske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading