Braća su danju zdrava i aktivna deca! Ali, noću se pretvaraju u nešto što NIJEDAN LEKAR NE MOŽE DA OBJASNI! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.07.2023

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su dečake podvrgavali raznim testovima, uzimali uzorke krvi, kao i uzorke vazduha i zemlje iz okoline. Sve su poslali stručnjacima u inostranstvo. Njihov otac je veoma očajan.

Braća  su danju zdrava i aktivna deca! Ali, noću se pretvaraju u nešto što NIJEDAN LEKAR NE MOŽE DA OBJASNI! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube

Dečaci danju izgledaju zdravo i veoma aktivno, ali se noću pretvaraju u nešto što nijedan lekar ne može da objasni. Kako sunce zalazi, oni postaju kao biljka - potpuno paralizovani i ne mogu da govore. Ovo je jeziva, ali istinita priča o dva dečaka koji boluju od retke bolesti. Braća Abdul Rašid i Ilija Hašim iz Pakistana boluju od misteriozne i veoma retke bolesti.

Tokom dana su veoma aktivni dečaci, ali kada sunce zađe, postaju kao biljke - potpuno su paralizovani i ne mogu da govore. Otac ih naziva „solarnom decom“, tvrdeći da energiju crpe iz sunca. Međutim, ovo je odbačeno nakon što su dečaci viđeni kako se kreću tokom dana u mračnoj prostoriji, hladnom prostoru ili tokom kišnih dana kada nema sunca.

- Ovaj slučaj je za nas veliki izazov. Lekari pokušavaju da pronađu uzrok ovog čudnog stanja - kaže Džaved Akram, profesor medicine na pakistanskom institutu medicinskih nauka. Oni su dečake podvrgavali raznim testovima, uzimali uzorke krvi, kao i uzorke vazduha i zemlje iz okoline. Sve su poslali stručnjacima u inostranstvo. Njihov otac je veoma očajan.

Republika

Foto: printscreen/youtube

Solarna deca, braća Abdul Rašid i Ilija Hašim

 

Niko nije mogao pomoći dvojici dečaka da vode normalan život. Čak i sa 300 različitih testova, lekari veruju da je u pitanju genetika, jer su rođaci njihovih roditelja, sa šestoro dece, umrli veoma mladi, dok je njihova ćerka ostala zdrava.

Nažalost, ni do danas ne postoji lek za ovu bolest i lekari očajnički pokušavaju da otkriju uzrok ovog stanja. Zahvaljujući lekovima, dečaci mogu da ostanu aktivni do 22 sata, kada postaju paralizovani.

- Sada im je mnogo bolje i verujem da će jednog dana biti potpuno izlečeni, kako njihovo lečenje bude odmicalo - kaže njihov otac.

(Republika/Najžena)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading