ZELENSKI POSETIO ZMIJSKO OSTRVO: Na 500. dan rata posetio mesto koje je postalo simbol ukrajinskog otpora zbog PSOVKE (VIDEO)

Autor:

Svet

08.07.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je Zmijsko ostrvo u Crnom moru, na 500. dan od početka ruske invazije. Zelenski je napisao na Telegramu da je odao poštu ukrajinskim herojima koji su dali živote u bici za to ostrvo.

ZELENSKI POSETIO ZMIJSKO OSTRVO: Na 500. dan rata posetio mesto koje je postalo simbol ukrajinskog otpora zbog PSOVKE (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

"Slobodno ostrvo slobodne Ukrajine. Zahvalni smo svima koji su se ovde borili protiv okupatora. Odali smo poštu herojima koji su dali svoje živote u ovoj bici - jednoj od najvažnijih tokom rata punih razmera. Slava svima koji su se borili za bezbednost u našem Crnom moru!", napisao je Zelenski.

 

Zelenski je istakao da sa toga mesta pobede želi da zahvali svakom ukrajinskom vojniku za 500 dana pružanja otpora ruskim snagama i izrazio uverenje da će Ukrajina pobediti u ratu.

 

Na snimku se vidi da je Zelenski na Zmijsko ostrvo stigao čamcem, u pratnji šefa svog kabineta Andrija Jermaka.

Zelenski je sa Jermakom i ukrajinskim vojnicima položio cveće na spomen obeležje poginulim borcima, objavila je agencija Unian.

Zmijsko ostrvo je jedna od najvažnijih strateških lokacija u Crnom moru, koju su ruske snage zauzele u februaru 2022. godine, a Ukrajina je povratila kontrolu nad ostrvom 30. juna 2022. godine. Tome je prethodilo potonuće ruske krstarice "Moskva" u aprilu, a tada je Ministarstvo odbrane Rusije svoje povlačenje nazvalo "gestom dobre volje". 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading