OBJAVLJEN BERLUSKONIJEV TESTAMENT: Evo ko će naslediti MILIONE, a ko kompaniju, deci je ostavljena i jedna PORUKA

Autor:

Svet

06.07.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danas objavljenom testamentu nedavno preminulog bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, navodi se da će većinski deo kompanije Fininvest pripasti njegovoj deci Pjeru Silviju i Marini Berluskoni.

OBJAVLJEN BERLUSKONIJEV TESTAMENT: Evo ko će naslediti MILIONE, a ko kompaniju,  deci je ostavljena i jedna PORUKA

Foto: Profimedia

Nakon smrti Silvija Berluskonija najčešća rasprava koja se vodila u javnosti je ta o raspodeli njegove višemilionske imovine i vlasništva nad kompanijama. U ekskluzivnoj objavi, italijanska novinska agencija ANSA iznela je detalje Berluskonijevog testamenta

U danas objavljenom testamentu nedavno preminulog bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, navodi se da će većinski deo kompanije Fininvest pripasti njegovoj deci Pjeru Silviju i Marini Berluskoni.

Njih dvoje će zajedno imati 53 odsto vlasništva nad kompanijom, navodi ANSA. Berluskoni je 100 miliona evra ostavio bratu Paolu, istu sumu svojoj devojci Marti Fašini, dok je savetniku Marčelu del Utriju dodelio 30 miliona evra.

Pored raspodele imovine, italijanska agencija je objavila i poruku koju je italijanski biznismen ostavio svojoj deci. "Hvala vam i puno ljubavi za sve vas. Vaš tata", naveo je Berluskoni.

Odluku o raspodeli vlasništva nad Fininvestom, biznismen je doneo još 2006. godine, kada je sastavio svoj prvi testament. Tada je naveo da će Pjer Silvio i Marina Berluskoni dobiti većinu vlasništva nad kompanijom, ali da će njegovo nasleđe biti raspoređeno u jednakim delovima.

Ostatak vlasništva biće raspoređen na preostalu decu - Barbaru, Eleonoru i Luiđija. Nijedno dete neće imati direktnu kontrolu nad kompanijom kakvu je imao njihov otac, navodi ANSA i dodaje da će notar u narednih nekoliko sati izvršiti sve zakonske obaveze. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading