PORODICA POLICAJCA KOJI JE UBIO MLADIĆA (17) U PARIZU U SMRTNOJ OPASNOSTI! Makron hitno napustio Brisel - Francuska uvodi VANREDNO STANJE?!

Autor:

Svet

30.06.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron hitno napustio Brisel.

PORODICA POLICAJCA KOJI JE UBIO MLADIĆA (17) U PARIZU U SMRTNOJ OPASNOSTI! Makron hitno napustio Brisel - Francuska uvodi VANREDNO STANJE?!

Foto: Tanjug/AP

Zbog napete situacije u zemlji, francuski predsednik Emanuel Makron skratiće boravak u Briselu.

Za po podne je zakazao novi krizni ministarski sastanak. Za to vreme, mnogobrojne ekipe rade na raščišćavanju krša i zaštiti onoga što je ostalo od uništenih dobara.

Istovremeno, otkazuju se za vikend zakazane kulturne i sportske manifestacije u nekim od najugroženijih sredina. Francuska kao da se sprema za dugi period neizvesnosti i nasilja. Niko ne zna koliko bi ovo moglo da potraje.

Pred noć, ljudi u panici isparkiravaju svoje automobile s uličnih parkinga, sklanjajući ih, da bi sačuvali svoju imovinu, ni sami ne znajući kako i kuda. Svi se sećaju kada je 2005. godine iz sličnih razloga uvedeno vanredno stanje posle desetak dana nereda. Za sada, sve je još sveže, ali se sve više razmišlja u tom pravcu.

Foto: Tanjug/AP

 

Osim nereda, supruzi i detetu policajca koji je usmrtio sedamnaestogodišnjeg Naela tokom saobraćajne kontrole, upućene su pretnje. Njegov advokat ističe da je policajac izjavio da nije želeo da ubije mladića, da se osetio ugroženim kada je pokušao da pobegne, da je potresen, i da je zatražio oprost.

Kaže da ga je sve potpuno prevazišlo, da je pre ovoga imao potpuno normalan život i da sve ovo psihički teško podnosi. Advokat je poručio i da je realnost mnogo kompleksnija, i da se presude donose prebrzo, na osnovu jednog snimka. Istakao je i da su policajac i njegov kolega pokušali, posle pucnja, da spasu mladića i pruže mu prvu pomoć.

Naelova porodica je ogorčena i ističe da se metak ne ispaljuje tokom saobraćajne kontrole. 

Foto: Tanjug/AP

 

Makron se hitno vraća u Francusku 

Predsednik Francuske Emanuel Makron je napustio samit EU u Briselu, njegova konferencija za novinare je otkazana, objavile su mediji.

On hitno putuje u Pariz gde će prisustvovati sednici vlade o nemirima u zemlji koji su izbili nakon što je policija ubila mladića od 17 godina u saobraćajnoj kontroli.

Postoji mogućnost da Francuska uvede vanredno stanje, rekao je jedan član francuske delegacije sa samita EU, preneli su mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading