"NEŠTO NIJE U REDU SA MOZGOM PODMORNICE!" Potresna ispovest momka koji je trebao da bude u utrobi "Titana" - "mogao sam da budem to ja!"

Autor:

Svet

26.06.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspedicija Titan je zbog neočekivanih problema otkazana, a u njoj je trebao da bude i jutjuber Skuba Džejk.

"NEŠTO NIJE U REDU SA MOZGOM PODMORNICE!" Potresna ispovest momka koji je trebao da bude u utrobi "Titana" - "mogao sam da budem to ja!"

Foto: Tanjug/AP

Jutjuber pod korisničkim imenom Skuba Džejk je objavio svoje snimke iz "Oušn Gejt" podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, nekoliko nedelja pre tragedije u kojoj je nastradalo petoro.

On je bio na "misiji III". Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana.

Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila "misija V". U videu se, između ostalog, može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 zavrtnja spolja i zaron.

- Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao da budem u toj podmornici - govori u videu jutjuber koji je na brodu Oušn Gejta proveo devet dana. Pokazao je i proces vaganja pre ulaska u podmornicu koja je trebalo da se spusti do olupine Titanika.

- Ulazak u podmornicu možete videti od dvadesetog minuta snimka dole. +Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kameru da mogu to sve da snimim - objasnio je.

U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor OušnGejta koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Stokton pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom.

Takođe, u jutjuberovom snimku može se čuti kako Raš govori da otkazuje zaron jer "nešto nije u redu s mozgom podmornice", odnosno s kontrolnim sistemom.

- Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao želim li mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam da budem dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu - rekao je jutjuber na kraju videa.

Podsetimo, pet članova posade Titana, koji je nestao u nedelju, tragično je izgubilo živote, a stručnjaci na osnovu pronađenih ostataka podmornice zaključuju da je do nesreće dovela implozija.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading