"NE ZNAMO ŠTA JE IZAZVALO ZVUKOVE U OKEANU!" Oglasila se Obalska straža, novi šokantni detalji o nestaloj podmornici - ima li razloga za brigu?!

Autor:

Svet

21.06.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretresi u oblasti u kojoj su u utorak identifikovani zvukovi u Atlantskom okeanu "dali su negativne rezultate".

"NE ZNAMO ŠTA JE IZAZVALO ZVUKOVE U OKEANU!" Oglasila se Obalska straža, novi šokantni detalji o nestaloj podmornici - ima li razloga za brigu?!

Foto: Tanjug/AP

Objedinjeni tim radi neumorno kako bi pronašao nestalu podmornicu Titan, rekao je danas kaže kapetan Obalske straže Džejmi Frederik.

Pretresi u oblasti u kojoj su u utorak identifikovani zvukovi u Atlantskom okeanu "dali su negativne rezultate", naveo je on, dodajući da ekipe još uvek nastoje da lociraju šta je izazvalo zvukove udaranja u sredu.

- Tim trenutno ima pet površinskih sredstava koja traže podmornicu i očekuje da će ih imati 10 koja će tražiti izgubljeno plovilo u narednih 24 do 48 sati. Površinska pretraga je sada otprilike dva puta veća od Konektikata, a podzemna pretraga ide i do dve i po milje duboko - kaže on.

- Dobra vest, ono što vam mogu reći, je da tražimo u oblasti gde su se čuli zvuci i nastavićemo da to radimo - rekao je on i dodao da su podaci iz kanadskog aviona P-3 koji je registrovao buku prosleđeni stručnjacima američke mornarice radi dalje analize koja će biti uzeta u obzir u budućim planovima potrage.

On je naveo da na podmornici Titan postoje ograničene količine hrane i vode.

"Titan" je nestao sa pet ljudi ubrzo nakon što je u nedelju, 18. juna, počeo da se spušta prema ostacima "Titanika", britanskog prekookeanskog broda koji je potonuo 1912. godine, nakon što je udario u santu leda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading