TRAMP I DALJE VODI U PREDIZBORNOJ ANKETI: Optužnica mu još uvek nije naštetila

Autor:

Svet

13.06.2023

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp se suočava sa saveznom optužnicom, ali istraživanje javog mnjenja pokazuje da to ne šteti njegovim izgledima na predstojećim izborima u Americi.

TRAMP I DALJE VODI U PREDIZBORNOJ ANKETI: Optužnica mu još uvek nije naštetila

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp danas bi trebalo da se pojavi u Majamiju na sudu, budući da se suočava sa teškim optužbama, što ipak ne ometa njegovu popularnost na anketama ispitivanja javnog mnjenja povodom predstojećih izbora u Americi.

Naime, prema podacima Rojtersa i Ipsosa, sudski psotupak nije naštetio izgledima bivšeg predsednika Amerike na izborima koji se održavaju sledeće godine.

Trump nastavlja kampanju

Tramp je optužen za nezakonito zadržavanje poverljivih dokumenata, ali tvrdi da je nevin i nastavlja sa kampanjom za izbore.

- Nadam se da cela zemlja gleda šta radikalna levica čini Americi - naveo je Tramp na Tviteru pre nego što je otputovao iz Nju Džersija za Majami.

81 posto republikanaca smatra da su optužbe protiv Trampa politički motivisane i one nisu poljuljale njegovu popularnost, piše Index.hr.

Takođe, rezultati su pokazali da je Tramp favorit za nominaciju republikanske stranke.

Otprilike 43 posto osoba koje se smatraju republikancima reklo je da je Tramp kandidat kojeem pružaju podršku, u poređenju sa 22 posto, koji su odabrali Rona DeSantisa, guvernera savezne države Floride.

Posebni tužilac Džek Smit optužio je Trumpa da je uzeo dokumenata koji sadrže neke od najpoverljivijih podataka o nacionalnoj sigurnosti nakon što je napustio Belu kuću, te da ih je čuvao na svom imanju na Floridi.

Međutim, pravni stručnjaci objašnjavaju da ga suočavanje sa kaznom ne sprečava da se kandiduje ili da preuzme dužnost predsednika, čak i ako bude proglašen krivim.

Tramp je optužio demokratskog predsednika Džozefa Bajdena da je orkestrirao optužbe protiv njega kako bi naštetio njegovoj predizbornoj kampanji. Bajden se distancirao od slučaja i odbija ga komentarisati, piše Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading