KLEČI NA KOLENIMA, TRESE SE OD STRAHA: Snimak predaje ruskog vojnika Ukrajincima

Autor:

Svet

31.05.2023

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predaja ruskog vojnika navodno se dogodila krajem marta blizu Bahmuta.

KLEČI NA KOLENIMA, TRESE SE OD STRAHA: Snimak predaje ruskog vojnika Ukrajincima

Foto: youtube/Daily Mail

Na društvenim mrežama kruži video snimak na kojem se vidi kako se jedan ruski vojnik predaje ukrajinskoj brigadi duž linije fronta. Britanski "Dejli mejl", koji je takođe preneo ovaj video, navodi da se predaja ruskog vojnika dogodila krajem marta blizu Bahmuta. Treća odvojena jurišna brigada rekla je da je uzela mnogo ruskih zarobljenika, navodi se.

"Brže, kreći se brže. Stani! Skini šlem! Baci ga u ovom smeru. Skini oružje, stavi ga iza sebe, isprazni džepove", čuje se glas ukrajinskog vojnika dok ruski puzi prema njima do rova. Kad je vojnik skinuo oružje naređeno mu je da podigne ruke i stavi ih iza glave, piše Mondo.

"Na kolena!", usledila je dalja naredba. Vojnik je polako na kolenima krenuo ka ukrajinskom rovu. "Ne plaši se, niko te neće dirati". Kad se skroz približio naređeno mu je da legne, raširi ruke i puzi. Čim su ga spustili u rov krenuli su da mu skidaju opasač i pregledaju stvari.

"Šta ti je u džepovima?", upitao ga je ukrajinski vojnik, na šta je ovaj odgovorio: "Ništa. Samo meci". Onda su predatog vojnika uspravili i isekli mu džepove nožem. "Šta je ovde?", "Samo cigarete, baterija, tablete". Ukrajinski vojnici su ga zati upitali: "Jel ima još nekog živog na polju? Skini jaknu. Odakle si? Podigni ruke. Koliko ima tenkova?", Rus je odgovorio "Dva".

Rusija trenutno kontroliše grad Baһmut na istoku Ukrajine, gde su һiljade ruskiһ i ukrajinskiһ vojnika poginule u najdužoj i najkrvavijoj bici rata. Međutim, nije jasno da li će Moskva moći da zadrži uništeni grad pod svojom kontrolom usred ukrajinskog kontranapada koji je već počeo, piše Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading