UKRAJINCI ZASULI GRANATAMA BELGOROD! Žestoke borbe na granici sa Rusijom

Autor:

Svet

09.05.2023

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Šebekino na jugu Belgoroda granatiran je tri puta

UKRAJINCI ZASULI GRANATAMA BELGOROD! Žestoke borbe na granici sa Rusijom

Foto: Printscreen/Telegram/БЕЛГОРОДСКИЙ ОСВЕДОМИТЕЛЬ

Ukrajinske snage granatirale su oblast Belgorod na granici Rusije sa Ukrajinom, pri čemu su povređene najmanje pet ljudi i oštećene su kuće i dalekovodi, rekao je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov, prenosi Rojters.

Grad Šebekino na jugu Belgoroda granatiran je tri puta, pri čemu je ranjeno pet ljudi, rekao je Gladkov i dodao da je još najmanje pet naselja takođe bilo pod vatrom.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su u ponedeljak kasno dron iznad grada Valujki, objavio je Gladkov na Telegramu. Za sada nema informacija o žrtvama i razaranjima, ali na licu mesta rade hitne službe.

Gladkov je takođe naglasio da je u granatiranju oštećen veći broj porodičnih kuća, farma, infrastruktura i dalekovodi. Inače, obe strane poriču napade na civile tokom 14-mesečne invazije Rusije na Ukrajinu.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije i na teritoriju pod ruskom kontrolom u Ukrajini, ali je nedavno istaknuto da je uništavanje infrastrukture priprema za planirani kopneni napad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading