MAKRON ULAŽE 1,5 MILIJARDI EVRA U POPRAVKU IMIDŽA: Vlada plaća nabavku kolica za 12 miliona invalida u Francuskoj (FOTO)

Autor:

Svet

27.04.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je da će vlada u Parizu uložiti 1,5 milijardi evra kako bi poboljšala pristupnost javnim mestima sa ljude sa invaliditetom.

MAKRON ULAŽE 1,5 MILIJARDI EVRA U POPRAVKU IMIDŽA: Vlada plaća nabavku kolica za 12 miliona invalida u Francuskoj (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Frans24 navodi da je Makron to izjavio dan nakon što su organizacije invalida u sredu organizovale protest u francuskoj prestonici, pošto su besne što vlasti decenijama ne ispunjavaju obećanja za poboljšanje životnih uslova njihovih članova.

Foto: Tanjug/AP

Makronovo obećanje da će pomoći stiglo dan nakon protesta invalida u Parizu

Oni su javnosti ukazali koliko je invalidima teško da se kreću pariskim javnim prevozom.

Makron, koji nakon višenedeljnih i često nasilnih demonstracija Francuza protiv penzione reforme pokušava da popravi imidž, pa je priznao slab napredak u poboljšanju uslova života 12 miliona francuskih invalida i obećao konkretne mere koje će biti donete "pre ovog leta".

Foto: Tanjug/AP

Francuski invalidi pokazali koliko im je teško da se kreću pariskim javnim prevozom

Makron je obećao da će vlasti Francuske od 2024. u potpunosti pokrivati troškove nabavke invalidskih kolica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading