TRESE SE AMERIKA: Dva otkaza u 24 sata, Foks njuz i CNN otpustili poznate voditelje (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

25.04.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka medijska scena pretrpela je veliki potres i to na obe strane političkog spektra pošto je istog dana konzervativni Foks njuz otpustio svog najpopularnijeg voditelja Takera Karlsona, a demokratama naklonjeni CNN je dao otkaz Donu Lemonu zbog vređanja republikanske predsedničke kandidatkinje.

TRESE SE AMERIKA: Dva otkaza u 24 sata, Foks njuz i CNN otpustili poznate voditelje (FOTO, VIDEO)

Foto: Youtube/NBC New York, PRofimedia

"Foks korporacija", kompanija milijardera Ruperta Murdoka i njegove porodice koja je vlasnik Foks njuza, nedelju dana pre uručenja otkaza Karlsonu postigla je nagodbu sa "Dominion vouting sistems" da firmi koja je obezbedila glasačke mašine na predsedničke izbore 2020. u SAD isplati 787,5 miliona dolara zbog tužbe za klevetu.

Foto: Tanjug/AP

Taker Karlson

U toj tužbi Karlson je, zajedno sa još nekim voditeljima republikancima naklonjenjog televizijskog kanala, naveden kao osoba koja je dozvolila da se u programu Foks njuza emituju lažne tvrdnje o izbornoj prevari koju je sproveo "Dominion vouting sistems".

Razlog razlaza Foks njuza sa Karlsonom nije javno naveden, a kompanija mu se u saopštenju zahvalila na saradnji.

Foto: Tanjug/AP

Logo Foks njuza

- Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za mrežu kao voditelj i pre toga kao saradnik - piše u saopštenju Foks njuza.

 

U intervjuu za Njuzmaks bivši američki predsednik Donald Tramp je Karlsona nazvao "veoma dobrom i veoma talentovanom osobom" i dodao da ne zna da li je Karlsonov odlazak bio dobrovoljan ili je otpušten.

 

Foto: Tanjug/AP

Logo CNN

Za razliku od Karlsona koji nakon otkaza nije odmah napao sada već bivše poslodavce, doskorašnji voditelj CNN Lemon je pobesneo zbog otkaza napisavši na Tviteru da je zapanjen zato što je posle 17 godina provedenih na toj televiziji mislio bih da bi neko iz uprave imao pristojnosti da mu kaže direktno da je ostao bez posla.

Foto: Tanjug/AP

Don Lemon

Lemon se prvi put našao na udaru kritika u februaru kada je tokom emisije kazao da republikanska predsednička kandidatkinja Niki Hejli (51) više nije u "najboljim godinama", zbog čega je odmah reagovala i koleginica sa kojom je vodio program.

Foto: Tanjug/AP

Niki Hejli

Ovog meseca magazin Varajeti je objavio tvrdnju da je Lemon maltretirao koleginice.

Foto: Tanjug/AP

Rupert Murdok

 

Murdok izgubio 930 miliona dolara zbog Karlsona, cena akcija "Foks korporacije" pala za pet odsto

Cena akcija Murdokove "Foks korporacije" pala je za pet odsto u ponedeljak, čime je kompanija koja poseduje Foks njuz izgubila 930 miliona dolara berzanske vrednosti. Pad vrednosti deonica usledio je odmah nakon što je objavljeno da je Karlson dobio otkaz na konzervativnom televizijskom kanalu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading