ON JE NOVI MUŽ BIVŠE PUTINOVE ŽENE: 20 godina je mlađi od nje, lično ih je upoznao ruski lider (VIDEO)

Autor:

Svet

19.04.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudmila i ruski lider su se razveli 2014. godine.

ON JE NOVI MUŽ BIVŠE PUTINOVE ŽENE: 20 godina je mlađi od nje, lično ih je upoznao ruski lider (VIDEO)

Foto: Printscreen YT/RTS

Ljudmila Putin (65) se dve godine nakon razvoda od predsednika Rusije Vladimira Putina ponovo udala i to za Artura Očeretnog, koji je 20 godina mlađi od nje. Taj brak je navodno ugovorio sam Putin, navodi se u izveštaju Fondacije za borbu protiv korupcije ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Putin i Ljudmila venčali su se 28. jula 1983. godine i rastali posle skoro 30 godina braka.

 

 

Do rastanka je došlo 2014. godine, nakon što su u braku dobili dve ćerke, Mariju i Katerinu.

- U stara vremena bilo je uobičajeno da roditelji neveste uređuju miraz: nešto vredno, poput novca, skupih tkanina ili nakita kako bi se povećala nevestina vrednost. Ali Putin je zauzeo potpuno novi pristup. Bukvalno je sredio miraz od više miliona dolara za svoju bivšu ženu - rekla je u avgustu prošle godine Marija Pevčik, šefica istraživačke jedinice u organizaciji.

Pevčik nije precizirala koliko tačno vredi miraz Putinove bivše žene, ali izveštaji navode da je par primio milionske donacije u svojoj fondaciji i kupio luksuzne nekretnine širom Evrope.

 

 

Upitan godinu dana nakon što je njegov i Ljudmilin brak zvanično okončan 2014. da li će se ponovo oženiti, Putin je navodno odgovorio: "Prvo treba da udam bivšu ženu, pa ću tek onda misliti na sebe".

Pevčik je rekla da je Putinov brak sa Ljudmilom bio "lažan" više od decenije.

 

 

- Ljudmila nikada nije bila prava Prva dama. Jedva smo je viđali u javnosti i nikada nismo čuli da govori. Jednom godišnje se koristila kao živi eksponat na bogosluženjima - dodala je Pevčik.

Nakon što su objavili raskid 2013. godine, Ljudmila je rekla da će par "ostati veoma blizak" i da je "zahvalna" na njegovoj kontinuiranoj podršci.

Ako je verovati izveštajima, ta podrška je došla u mnogim oblicima.

Rojtersovo ispitivanje imovinskih kartona 2017. pokazalo je da bi Ljudmila Očeretnaja mogla biti povezana sa višemilionskim poslom sa nekretninama, prenosi Blic.

Navodno, njen drugi muž Artur je postao vlasnik nekoliko vila i stanova u nekoliko zemalja van Rusije nakon što se njegova nova supruga rastala od Putina, za kojeg se kaže da je jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

 

 

Nakon što su objavili da se rastaju 2013. godine, Ljudmila je rekla da će oni "ostati veoma bliski" i da je "zahvalna" na njegovoj kontinuiranoj podršci.

Ako je verovati izveštajima, ta podrška je došla u mnogim oblicima.

Rojtersovo ispitivanje imovinskih kartona 2017. pokazalo je da bi Ljudmila Očeretnaja mogla biti povezana sa višemilionskim poslom sa nekretninama.

- Artur Očeretni i Ljudmila Putin (sada zvanično Ljudmila Očeretnaja) nemaju sopstveni novac. Sve što poseduju ukrao im je Vladimir Putin. Kao obrnuti Robin Hud, Putin krade od siromašnih da bi dao bogatima - rekla je Pevčik.

Još 2010. godine Očeretni je postao predsednik upravnog odbora Centra za razvoj međuljudskih komunikacija, uprkos tome što je do tog trenutka radila kao kompanija za poslovanje sa morskim plodovima i događajima.

Bild je danas preneo da Ljudmila navodno gomila bogatstvo od rata u Ukrajini.

- Ljudmila se 2018. godine pridružila firmi Carmoney, registrovanoj na Kipru, sa svojom kompanijom Meridian. Do kraja 2022. godine tamo je posedovala 14,5 odsto firme - rekao je za Bild ruski istraživački novinar Sergej Ježov, koji pripada i istraživačkom timu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading