PO NALOGU ŠEFA DRŽAVE: Lukašenko podigao vojsku

Autor:

Svet

03.04.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je danas da je započelo inspekciju borbene gotovosti oružanih snaga, što je poslednja u nizu vojnih aktivnosti te zemlje koja pružila podršku Rusiji u ratu protiv Ukrajine.

PO NALOGU ŠEFA DRŽAVE: Lukašenko podigao vojsku

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko brutalno zapretio Zapadu

U saopštenju objavljenom na društvenoj mreži Telegram, ministarstvo je saopštilo da će inspekcije utvrditi kapacitete vojnih jedinica kada deluju u ''najvišoj borbenoj gotovosti''.

Danas, po nalogu šefa države, počela je provera borbene gotovosti Oružanih snaga Republike Belorusije. Događaj je kompleksan i omogućava da se odredi sposobnost komandanata da rukovode vojnim jedinicama i pojedincima kada se podignu u najviši stepen borbene gotovosti, kao i spremnost vojnih jedinica za izvršavaju zadatke u utvrđenom roku - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

 

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je prošlog meseca da planira da postavi rusko taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je prošle nedelje da bi Moskva takođe tamo mogla da postavi interkontinentalne nuklearne rakete ako se za to ukaže potreba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading