POLICIJA VODENIM TOPOVIMA RASTERALA DEMONSTRANTE: Neredi u Izraelu ne jenjavaju

Autor:

Svet

01.04.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Izraelu se već mesecima održavaju protesti građana protiv najavljene reforme.

POLICIJA VODENIM TOPOVIMA RASTERALA DEMONSTRANTE: Neredi u Izraelu ne jenjavaju

Foto: Tanjug/AP

Veliki broj Izraelaca i danas je izašao na ulice u znak protesta zbog vladine reforme pravosuđa, a tokom protesta je došlo i do nereda u Tel Avivu, gde je policija koristila vodene topove.

Organizatori tvrde da je u Tel Avivu izašlo 230.000 ljudi, dok "Tajms of Izrael" prenosi objavu "Kanala 12" koji tvrdi da je na ulicama 165.000 ljudi, prenosi Telegraf.

Foto: Tanjug/AP

Policija koristila vodene topove protiv demonstranata

Organizatori, takođe, kažu da je širom zemlje izašlo 450.000 ljudi na proteste, a prema najnovijim informacijama, došlo je do nereda u Tel Avivu, gde je policija koristila vodene topove da ukloni desetine demonstranta koji su blokirali auto-put Ajalon.

- Izlazićemo na ulice dok nam država ne obeća da će država Izrael ostati demokratska - poručili su organizatori.

Reforma pravosuđa, koju je predložila nova Vlada na čelu sa premijerom Benjaminom Netanijahuom, bila bi jedna od najradikalnijih promena ikada u sistemu vlasti u Izraelu, jer bi ograničila ovlašćenja Vrhovnog suda, omogućila bi vladi da bira sudije i okončala imenovanje pravnih savetnika u ministarstvima od državnog tužioca.

Netanijahu, kome se sudi za korupciju, tvrdi da bi njegov plan za reformu pravosuđa unapredio demokratiju. U Izraelu se već mesecima održavaju protesti građana protiv najavljene reforme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading