EVO ZAŠTO JE BITKA ZA BAHMUT PREKRETNICA U RATU: Ukrajinski komandant otkrio kako su ruske snage pokušale da opkole grad

Autor:

Svet

31.03.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prema Meževikinu, ruski napadi u Bahmutu su usporeni i neposredna pretnja od opkoljavanja je izbegnuta.

EVO ZAŠTO JE BITKA ZA BAHMUT PREKRETNICA U RATU: Ukrajinski komandant otkrio kako su ruske snage pokušale da opkole grad

Foto: Tanjug/AP

Komandant jedne od ukrajinskih jedinica, pukovnik Jevgenij Meževikin, ocenio je da bitka za Bahmut može postati prekretnica u ratu i da je Ukrajina u stanju da zadrži grad i potisne ruske trupe.

Meževikin smatra da bi, ako Ukrajinci uspeju da sačuvaju svoje nedavne uspehe, bitka za Bahmut mogla biti prekretnica u odbrani Ukrajine protiv Rusije, ne samo zbog zaustavljanja ruske ofanzive, već i zbog pripreme jakog uzvratnog udara, prenosi Ukrajinska pravda.

Prema Meževikinu, ruski napadi u Bahmutu su usporeni i neposredna pretnja od opkoljavanja je izbegnuta. On je dodao da su ruske snage „iscrple sve svoje rezerve“.

Meževikin je rekao da su na severnoj i južnoj strani Bahmuta, gde su ruske trupe pokušale da opkole grad, Rusi naišli na najmotivisanije ukrajinske jedinice i da "više nisu imali snage".

Ipak, dodao je Meževikin, centar grada ostaje žarište, gde ruske snage napadaju znatnom snagom.

Ukrajinski vojnici koji su se borili u Bahmutu rekli su da su ruske trupe fokusirale svoje napore na prodor ka centru grada, koristeći tešku artiljeriju i vazdušne napade, navodi Ukrajinska pravda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading