ODLUKA SUDA U HAGU NEMA NIKAKAV ZNAČAJ ZA RUSIJU: Zaharova se oglasila povodom naloga za Putinovo hapšenje

Autor:

Svet

17.03.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i ne snosi nikakve obaveze po njemu, dodala je.

ODLUKA SUDA U HAGU NEMA NIKAKAV ZNAČAJ ZA RUSIJU: Zaharova se oglasila povodom naloga za Putinovo hapšenje

Foto: Profimedia

Vest o raspisivanju naloga za hapšenje za ruskog predsednika Vladimira Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove odmah je na svom Telegram kanalu prokomentarisala potparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je izjavila da nalog Međunarodnog krivičnog suda nema nikakav pravni značaj za Rusku Federaciju.

- Odluke Međunarodnog krivičnog suda nemaju nikakvog značaja za našu zemlju, uključujući i sa pravne tačke gledišta - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

- Rusija nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i ne snosi nikakve obaveze po njemu. Rusija ne sarađuje sa ovim telom, a mogući "recepti" za hapšenje koji dolaze od Međunarodnog suda biće pravno ništavni. za nas - naglasila je ona, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Perooo

17.03.2023 18:14

Ajde umno. Poremećeni zapad to nam je svima već dobro poznato.... Ali dokle ide mediji koji sa v Elikim zadovoljstvom to objavljuju ali ni jedan od finansiranih medija sa zapada nema osude.. I misle sada će ludi Srbi okrenuti leđa bratskoj Rusiji.... Zajebaše se...