KINA SPREMILA MIROVNI PLAN ZA UKRAJINU! Evo šta o dokumentu koji nije ni video smatra ZELENSKI!

Autor:

Svet

23.02.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozitivno je danas ocenio najave Kine da će objaviti dokument sa predlogom "političkog rešenja" ukrajinske krize.

KINA SPREMILA MIROVNI PLAN ZA UKRAJINU! Evo šta o dokumentu koji nije ni video smatra ZELENSKI!

Foto: Tanjug/AP

Kako je objavljeno, Kina bi sutra trebalo da predstavi predlog mirovnog plana za Ukrajinu.

 - Nisam još video dokument. Prerano je pričati o dokumentu. Generalno, činjenica da je Kina počela da priča o Ukrajini i da postoje neki signali je veoma dobra stvar - rekao je Volodimir Zelenski u Kijevu, nakon sastanka sa premijerom Španije Pedrom Sančezom, prenose agencije.

 

Kina je ranije najavila da će ove nedelje, kada se navršava godinu dana od ruske invazije na Ukrajinu, objaviti dokument sa svojim predlogom rešenja.

 

Zelenski je, takođe, ocenio da su sastanci sa kineskim zvaničnicima neophodni i da je diplomatska poruka već poslata.
 

- Poželjno je za Ukrajinu da ima sastanke sa Kinom. Poslali smo tu poruku diplomatskim putem - poručio je Zelenski.

 

Vodeći kineski diplomata Vang Ji izjavio je u subotu, na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, da će njegova zemlja predstaviti svoj stav o smirivanju ukrajinske krize u dokumentu koji će naglasiti neophodnost poštovanja teritorijalnog integriteta svih zemalja.
 

- Predlažem da svi, pogotovo naši evropski prijatelji, počnu da hladne glave razmišljaju o tome šta treba da uradimo da bismo zaustavili ovaj rat - rekao je Vang Ji i dodao da "neke sile izgleda ne žele da pregovori budu uspešni, niti da se rat završi," ne precizirajući na koga tačno misli.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading