DOBIO 4 I PO GODINE ZATVORA ZBOG 2 SLIKE: Srpski državljanin ukrao "Pikasa" i plen prodao na buvljaku

Autor:

Svet

15.03.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Državljanin Srbije (37) poreklom sa Kosova i Metohije osuđen je u Švajcarskoj na četiri i po godine zatvora zbog pljačke umetničkih dela Pabla Pikasa, koje je ukrao 2020. godine, a kako tvrdi, prodavao ih je na buvljoj pijaci za 150 evra!

DOBIO 4 I PO GODINE ZATVORA ZBOG 2 SLIKE: Srpski državljanin ukrao "Pikasa" i plen prodao na buvljaku

Foto: Tanjug/AP

Dvojica muškaraca napala su starca (80), vezali su ga, pretresli kuću i ukrali dve originalne slike Pabla Pikasa.

Sada im se sudi, ali od slika nema ni traga. Kako se saznaje, oni su ih prodavali na buvljoj pijaci. Ukradeni plen je ukupno vredan 75.000 franaka.

Jedan od razbojnika je uhapšen, a njegovo ponašanje na sudu je izazvalo velike reakcije u javnosti.

- Bile su lažne, prodao sam ih za 150 evra na buvljoj pijaci - rekao je razbojnik na sudu.

Tokom suđenja uhvaćen je u čudnim izjavama a čak se u jednom momentu i rasplakao.

Kako je rekao, sav novac je izgubio igrajući poker i ništa mu nije ostalo. Takođe, rekao je da nije želeo da se starcu išta dogodi. On se čak i vratio na mesto zločina - dan posle pljačke je svratio u kuću da vidi da li je starac uspeo da se oslobodi.

Njegov branilac je stoga takođe tražio uslovnu kaznu zatvora. Sud je, međutim izrekao kaznu od četiri i po godine zatvora. Osim toga, mora da napusti Švajcarsku na deset godina.

Srbinu je suđeno na osnovu DNK tragova na mestu zločina. Osumnjičeni nije uhapšen nakon pljačke, već ga je policija zatekla u drugog pljački 2021. godine, a potom se ispostavilo da se za njim traga zbog još krivičnih dela, prenose švajcarski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading