KIJEV PLANIRAO LIKVIDACIJU RUSKOG MILIJARDERA: Plan osujećen u poslednjem trenutku, poznati detalji!

Autor:

Svet

06.03.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Služba Federalne službe bezbednosti (FSB) saopštila je da je sprečen atentat ukrajinskih specijalnih službi na predsednika saveta direktora ruske televizije „Cargrad“ i milijardera Konstantina Malofejeva.

KIJEV PLANIRAO LIKVIDACIJU RUSKOG MILIJARDERA: Plan osujećen u poslednjem trenutku, poznati detalji!

Foto: FSB

Prema podacima FSB-a, organizator operacije je osnivač i jedan od rukovodilaca organizacije „Ruski dobrovoljački korpus“, ruski državljanin Kapustin Denis, rođen 1984. godine.

 

 

 

Kako piše Sputnjik, on živi u Ukrajini, radi pod kontrolom Službe bezbednosti Ukrajine i učestvuje u borbama protiv ruskih vojnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Pojašnjeno je da je bio plan da se teroristički napad izvede postavljanjem eksploziva na automobil Malofejeva, što je ista šema po kojoj je ubijena i ruska novinarka Darja Dugina.

FSB Rusije je u avgustu 2022. godine sprečila diverziono-teroristički napad na naftne i ganse objekte u Volgogradskoj oblasti, koje je, takođe, organizovao Kapustin.

Saradnici Kapustina i pristalice desničarskih radikalsnih organizacija „Vajt reks“, „Restrukt“, „Tor Štajner“ i „Karpatska seč“ ruski građani Kejner i Uškov su neutralisani prilikom pružanja oružanog otpora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading