PREDSEDNIK MEKSIKA ŠOKIRAO: Ovo je dokaz da postoje mali šumski PATULJCI! (FOTO)

Autor:

Svet

26.02.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aluksi su mali šumski patuljci u kulturi i tradiciji Maja.

PREDSEDNIK MEKSIKA ŠOKIRAO: Ovo je dokaz da postoje mali šumski PATULJCI! (FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter

Andres Manuel Lopez Obrador, predsednik Meksika i inače veliki poštovalac domorodačke kulture i verovanja, podelio je fotografiju na društvenim mrežama koja je zbunila i pomalo šokirala mnoge pratioce.

Naime, on je postavio fotografiju kao "dokaz" o postojanju mitskog šumskog bića, sličnog patuljku.

Čini se da je ozbiljan u svojoj analizi fotografije. Veruje da je u pitanju "aluks", nestašni šumski duh u tradiciji Maja, prenosi Mirror.

Delim dve fotografije našeg nadzora nad radovima na železnici Maja: jednu, koju je napravio inženjer pre tri dana, očigledno ije u pitanju aluks, a druga, Dijega Prieta o sjajnoj pre-hispanskoj skulpturi u Ek Balamu. Sve je mistično - napisao je šezdesetdevetogodišnji predsednik koji je na toj funkciji od 2018. godine na svom Tviter nalogu.

 

 

Prema majanskom verovanju, "aluksi" su mala, nestašna stvorenja koja naseljavaju šume i polja, sklona zafrkavanju ljudi, poput skrivanja stvari. Neki ljudi ostavljaju im male ponude, kao žrtve, da ih umilostive.

Na fotografiji, koja je snimljena noću, vidi se drvo sa granom koja formira "oreol" od kose i oči neke navodne figure, što mogu biti zvezde, piše britanski list.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Meksika

Lopez Obrador je tokom svog mandata izrazio poštovanje prema domorodačkim kulturama i verovanjima. Inženjeri i radnici su na poluostrvu Jukatan, grade turistički voz koji je predsednikov omiljeni projekat.

Tradicija Maja se u Meksiku shvata veoma ozbiljno, posebno jedno od sedam svetskih čuda - Čičen Ica. Prošlog meseca, poljski turista je udaren velikim drvenim štapom po glavi nakon što je izazvao bes penjući se stepenicama drevnog hrama Maja. Turista je bio poslednji posetilac koji je osetio gnev lokalnog stanovništva i drugih turista, nakon što je prekršio zabranu uspona na piramidu od 82 stope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading