Predsednik Meksika reagovao na američke pretnje: JAO, JAKO SE PLAŠIM! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.07.2022

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Meksika, Andres Manuel Lopez Obrador, reagovao je na pretnje američke administracije povodom energetskog spora.

Predsednik Meksika reagovao na američke pretnje: JAO, JAKO SE PLAŠIM! (VIDEO)

Foto: Twitter/printscreen

Reagujući na pretnje američke administracije povodom energetskog spora, predsednik Meksika je tokom konferencije za medije tražio da se pusti meksička pesma "Jako sam uplašen".

Podsetimo, SAD su pokrenule trgovinsku borbu sa Meksikom oko energetske politike. 

- Oooo, tako sam uplašen - kaže Lopez Obrador iz Meksika, odbacujući pritužbe da Meksiko favorizuje svoje državne energetske interese na račun američkih kompanija

SAD su pokrenule trgovinsku borbu protiv Meksika u sredu, optužujući vladu predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora da favorizuje svoju državnu komunalnu i naftnu kompaniju na račun američkih preduzeća.

SAD traže konsultacije o rešavanju sporova u skladu sa Sporazumom između SAD-Meksiko-Kanada - prvi korak u onome što bi moglo dovesti do tarifa na niz meksičkih proizvoda. To takođe predstavlja izazov Bajdenove administracije za napore g. Lopeza Obradora da povrati vladinu kontrolu nad tržištem nafte i električne energije u zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boža

22.07.2022 09:07

Stavljate svoje interese ispred naših? E to stvarno nije u redu.