EMOTIVAN MOMENAT! Zelenski počeo da plače sa prvim taktovima himne, obeležava godišnjicu rata uz obećanje: POBEDIĆEMO!

Autor:

Svet

24.02.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obeležio je godišnjicu invazije Rusije na tu zemlju.

EMOTIVAN MOMENAT! Zelenski počeo da plače sa prvim taktovima himne, obeležava godišnjicu rata uz obećanje: POBEDIĆEMO!

Foto: Twitter-DenesTorteli

Po hladnom i oblačnom jutru, 45-godišnji predsednik se obratio oružanim snagama i manjoj grupi zvaničnika na Trgu sv. Sofije, kod katedrale sa zeleno-zlatnom kupolom kao simbolom otpora grada, emotivnim govorom i u suzama za poginulim vojnicima i civilima.

Ponosan sam na vas

- Svima vama koji se borite za Ukrajinu želim da kažem - ponosan sam na vas. Svi mi, svako od nas je ponosan na vas - rekao je Zelenski jedva zadržavajući suze dok je odlikovao vojnike Ordenom heroja Ukrajine

Tokom intoniranja državne himne, prisutni su pognuli glave tokom minute ćutnje, a Zelenski je plakao.

Zelenski se inače svakodnevno tokom godinu dana rata obraćao stanovnicima i svetskoj javnosti video-porukama snimljenim pametnim telefonom. U videu koji je snimio povodom godinu dana ratovanja, obećao je da će poraziti Rusiju.

Foto: Twitter-DenesTorteli

Volodimir Zelenski

Pobedićemo svakoga!

- Pre godinu dana na današnji dan, sa ovog istog mesta oko sedam ujutro, obratio sam vam se kratkom izjavom, u trajanju od samo 67 sekundi.Mi smo jaki. Spremni smo na sve. Pobedićemo svakoga. Ovako je počeo 24. februar 2022. Najduži dan u našim životima. Najteži dan u našoj novijoj istoriji. Rano smo se probudili i od tada nismo spavali - rekao je Volodimir Zelenski.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading