NOVA TRAGEDIJA U KINI! Si Đinping poslao 200 spasilaca na teren! IMA MRTVIH!

Autor:

Svet

22.02.2023

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski predsednik Si Đinping naredio je misiju traganja i spasavanja nakon urušavanja rudnika, koje se dogodilo oko 17.13 po lokalnom vremenu.

NOVA TRAGEDIJA U KINI! Si Đinping poslao 200 spasilaca na teren! IMA MRTVIH!

Foto: Tanjug/AP

Najmanje dve osobe su poginule, a više od 50 se vodi kao nestalo nakon što se urušio rudnik na severu Kine. 

Kineski predsednik Si Đinping naredio je misiju traganja i spasavanja nakon urušavanja rudnika, koje se dogodilo oko 17.13 po lokalnom vremenu.

Više od 200 spasilaca je na terenu, a do sada je spasena jedna osoba. Rudnik se nalazi u gradu Alksa Liga u regionu Unutrašnje Mongolije. Državna televizija je saopštila da je do urušavanja došlo u oknu kojim upravlja kompanija za rudarstvo uglja Sinjing. Rudnici u Unutrašnjoj Mongoliji su među najvećim proizvođačima uglja, a nesreće u rudnicima nisu retke. O bezbednosnim propisima se loše vodi računa.

U decembru 2020. godine 23 rudara su umrla nakon curenja ugljen-monoksida u rudniku. U januaru 2021. u eksploziji u rudniku poginulo je 10 rudara.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading