BAJDEN IZ VARŠAVE ŽESTOKO ODGOVORIO PUTINU: "Ukrajina nikada neće biti ruska pobeda, NATO je ujedinjeniji NEGO IKAD" (VIDEO)

Autor:

Svet

21.02.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da su principi mira u opasnosti da budu srušeni Putinovom invazijom na Ukrajinu.

BAJDEN IZ VARŠAVE ŽESTOKO ODGOVORIO PUTINU: "Ukrajina nikada neće biti ruska pobeda, NATO je ujedinjeniji NEGO IKAD" (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Džo Bajden je održao govor u Varšavi godinu dana od ruske, kako se navodi, brutalne i ničim izazvane invazije na Ukrajinu.

On kaže da je Poljska jedan od velikih saveznika SAD i zahvaljuje poljskom predsedniku što mu je uzvratio dobrodošlicu.

- Kijev stoji jak, velik i, što je najvažnije, slobodan - rekao je Bajden. Vladimir Putin je mislio da ćemo se predati, ali je pogrešio. Mislio je da će se NATO pretvoriti u Finsku, a umesto toga dogodila se natoizacija Finske i Švedske - kaže Bajden.

Dodao je da je NATO ujedinjeniji nego ikad pre.

- Putin sumnja u naše jedinstvo i našu istrajnost. Ali nema sumnji. Naša podrška Ukrajini neće popustiti i nećemo se umoriti. U pitanju je sloboda - poručio je Bajden.

Ukrajina nikada neće biti ruska pobeda, rekao je predsednik SAD.

- Pre godinu dana ruski tenkovi su krenuli na Ukrajinu, a Ukrajina je i dalje slobodna. Bombardiraju škole, porodilišta, železničke stanice - rekao je Bajden.

Bajden se obratio građanima Rusije

On se tokom govora obratio građanima Rusije.

- SAD i NATO ne žele da unište Rusiju, nema zavere protiv Rusije, kako je danas rekao Putin. Ovaj rat nije nužnost nego tragedija. Putin može da okonča rat jednom rečenicom. Pobeda Rusije bi značila kraj Ukrajine, zato se trudimo da Ukrajina može da se brani - rekao je Bajden.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Gerillan

21.02.2023 19:11

Seri, seri moj golube beli...

sasa

21.02.2023 19:43

C,im izlapeli kuka nabraja to znaci gotovi su uskoro kapitulacja