PUTIN DIGAO NUKLEARNE BOMBARDERE! Upozorenje Zapadu: Supersonični Tupoljevi obleću oko Velike Britanije!

Autor:

Svet

15.02.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva aviona patrolirala su Norveškim i Barents morem u 13-časovnoj misiji koja je uključivala gorivo u letu.

PUTIN DIGAO NUKLEARNE BOMBARDERE! Upozorenje Zapadu: Supersonični Tupoljevi obleću oko Velike Britanije!

Foto: Tanjug/AP

Rusija je letela sa dva supersonična nuklearna bombardera "Blekdžek'' blizu Velike Britanije, što je protumačeno kao upozorenje Zapadu.

To se dogodilo neposredno nakon što je Vladimir Putin rasporedio svoje strateške avione iznad Beringovog mora, u blizini američkog vazdušnog prostora.

Prema navodima britanskog Sana, ti potezi se smatraju upozorenjem Zapadu, dok se Rusija priprema da obeleži prvu godišnjicu katastrofalnog rata u Ukrajini 24. februara.

Džinovski letovi Tu-160 Belog labuda dolaze usred zloslutnih upozorenja Putinovog režima i njegovih propagandista zbog upotrebe nuklearnog oružja ako dođe  do izgubljenog konvencionalnog rata. 

Dva aviona patrolirala su Norveškim i Barentsovim morem u 13-časovnoj misiji koja je uključivala gorivo u letu, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Do leta je došlo nakon što su dva ruska bombardera Tu-95 "Medved" letela u blizini Aljaske u pratnji 30 ruskih borbenih aviona u utorak. U međuvremenu, NATO je skremblovao borbene avione kako bi presreo tri ruska vojna aviona u dramatičnim scenama u blizini poljske granice.

Zajedno sa bombarderima Tu-95MS, ovi avioni su glavni deo ruske avijacije dugog dometa, dok je 160M je dizajniran da napadne neprijateljske ciljeve u udaljenim oblastima nuklearnim i konvencionalnim oružjem.

Sevaju varnice između Putina i Zapada 

Putin je besan zbog snabdevanja Zapada oružjem Ukrajini, a kako se procenjuje, njegov rat je koštao života više od 100.000 Rusa.

U međuvremenu, Rusija je rasporedila nuklearno naoružane ratne brodove na Arktiku prvi put nakon 30 godina, navodi se u novom obaveštajnom izveštaju.

Tokom Hladnog rata, brodovi Severne flote bivšeg Sovjetskog Saveza redovno su išli na more sa nuklearkom ali ovo je prvi put da moderna Rusija radi isto.

Preraspodelu u Rusiji najavila je Norveška obaveštajna služba u svom godišnjem izveštaju.

- Ključni deo nuklearnog potencijala je na podmornicama i površinskim brodovima Severne flote - ističe se u norveškim obaveštajnim spisima.

- Značaj nuklearnog oružja za Rusiju se značajno povećao od početka rata u Ukrajini.

Odgovornost za Arktik ima Severna flota i nalazi se u luci Severomorsk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Glas naroda

15.02.2023 17:35

Bre nije Barencovo i Norveško more oko V. Britanije, geografiju u ruke ili nastavak propagande!