RAT U UKRAJINI ĆE BITI MNOGO DUŽI I KRVAVIJI! Britanski admiral zaprepastio: Putina baš briga što njegov narod gine!

Autor:

Svet

31.01.2023

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima bivšeg ministra bezbednosti, Ukrajina se priprema za prolećnu ofanzivu.

RAT U UKRAJINI ĆE BITI MNOGO DUŽI I KRVAVIJI! Britanski admiral zaprepastio: Putina baš briga što njegov narod gine!

Foto: Shutterstok, Tanjug/AP

Bivši šef Kraljevske mornarice uputio je oštre kritike na račun Vladimira Putina i dodao da rat u Ukrajini nije ni blizu kraja, a nastaviće da se odugovlači i bude još krvaviji.

U izjavi za MailOnline, admiral Alan Vest poručio je da ruskog predsednika nije briga što će njegov narod umreti u njegovom očajničkom pokušaju da zapleni zemlju, što je, kako je rekao, takođe bacilo svetsku ekonomiju u ambis.

Bivši ministar bezbednosti i komandant Hladnog rata govorio da se Ukrajina priprema za prolećnu ofanzivu za koju se očekuje da će videti neke od najbrutalnijih borbi od početka rata 24. februara 2022. godine.

Ukrajina je nadmašila očekivanja svojom žestokom odbranom Kijeva i kontraofanzivama koje su usledile, ali Vest smatra da nije bilo snabdevanja zapadnim naoružanjem, Kijevske vojske bi već bile izmeštene.

- Bojim se da će trajati mnogo duže i biti dosta krvavije. Da nismo dali nikakvo oružje Ukrajini, mislim da bi počeli da ih povlače - rekao je Lord Vest, pa dodao:

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/GBNews

Britanski admiral Lord Vest

- Čak i tada će to biti pat pozicija. Žrtava će biti sve više. Putina nije briga za smrt njegovih ljudi. Potpuno je neprihvatljivo to što radi. On je gnusna ličnost koja je bacila čitav svet . Ljudi gladuju, svetska ekonomija je u paklu - on je apsolutno užasan čovek.

Njegova izjava aludirala je na pokušaje Rusije, a posebno Vagner grupe, da zauzme ključni grad Bakhmut u istočnom regionu Donbasa, gradu na severu koji je mesecima bio u centru pažnje ruske ofanzive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading