SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SICILIJU

Autor:

Svet

20.02.2023

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale registrovan je noćas kod severne obale Sicilije, nedaleko od Eolskih ostrva.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SICILIJU

Foto: shutterstok

Zemljotres

Nema povređenih ni materijalne štete.

Prema podacima Nacionalnog instituta za geofiziku i vulkanologiju, do zemljotresa je došlo na dubini od 30 kilometara, a epicentar je bio severozapadno od ostrva Alikudi, prenosi Ansa.

Skoro 45.000 poginulih u Turskoj i Siriji

Broj poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji porastao je danas na 44.708 pošto je u Turskoj zabeleženo više od 41.000 stradalih.

Kako pokazuju najnoviji podaci turske Agencije za upravljanje katastrofama (AFAD), 41.020 osoba je poginulo u zemljotresima u Turskoj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Direktor AFAD-a Junus Sezer ranije danas je novinarima u Ankari rekao da su okončane akcije potrage i spasavanja u devet od 11 turskih pokrajina. On je dodao da se spasilačke operacije nastavljaju u Kahramanmarašu, gde je bio epicentar zemljotresa, i Hataju, jednoj od najteže pogođenih pokrajina.

Američka agencija AP navodi da nema naznaka da će još neko biti spasen iz ruševina otkako su tri člana jedne porodice, majka, otac i 12-ogodišnji dečak, izvučeni iz urušene grade u Hataju u subotu ujutru. Dečak je kasnije preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading