VIŠE OD 24.000 MRTVIH U JEZIVOM ZEMLJOTRESU: Raste broj žrtava horora u Turskoj i Siriji, ali još ima nade - nakon 119 sati pod ruševinama tinejdžer izvučen ŽIV (VIDEO)

Autor:

Svet

11.02.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akcijama spasavanja i pomoći povređenima nakon zemljotresa angažovano je 166.000 pripadnika stručnog osoblja.

VIŠE OD 24.000 MRTVIH U JEZIVOM ZEMLJOTRESU: Raste broj žrtava horora u Turskoj i Siriji, ali još ima nade - nakon 119 sati pod ruševinama tinejdžer izvučen ŽIV (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres u Turskoj

Broj žrtava razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju premašio je 24.000, saopštile su tamošnje vlasti.

Turska Uprava za vanredne situacije saopštila je jutros da je broj žrtava zemljotresa u Turskoj porastao na 20.665, dok su vlasti u Siriji navele da su u toj zemlji život izgubile 3.553 osobe, prenosi CNN.

Kako je navela turska uprava, iz dela zemlje koji u ponedeljak pogodio zemljotres, evakuisano je skoro 93.000 osoba, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

U akcijama spasavanja i pomoći povređenima angažovano je 166.000 pripadnika stručnog osoblja.

 

 

Nakon prvog zemljotresa u ponedeljak, jačine 7,9 stepeni, koji je pogodio jugoistok Turske i sever Sirije, zabeležen je još 1.891 naknadni potres.

Iako je prošlo više od pet dana od prvog i najjačeg udara, nade za preživele i dalje ima. To pokazuje slučaj tinejdžera (16) koji je izvučen živ iz ruševina zgrade u turskom gradu Кahramanmarasu 119 sati nakon što je razorni zemljotres pogodio zemlju i Siriju.

 

 

U dramatičnim scenama prikazanim uživo na CNN filijali CNN Turk, Кamil Kan je izvučen na površinu sa osmehom na licu. Činilo se da je u dobrom stanju. Spasioci su rekli da su bili pozvani da pretraže lokaciju nakon što su čuli njegov glas ispod olupine. Кamila su na nosilima odneli rođacima koji su ga čekali i ljubili.

Tinejdžer je nosio dres turskog fudbalskog kluba Fenerbahče. Кlub mu je poslao dirljivu poruku.

- Večeras u 119. satu imamo suze u očima, ponovo verujemo u čuda! Još mnogo utakmica je pred nama, čekamo te Кamil! - poručili su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading