ISPRAVKA: Grete Tunberg je zaista privedena! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.01.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Repubkika objavljena je vest da je lažirano hapšenje ekološke aktivistkinje Grete Tunberg u Nemačkoj, što se ispostavilo kao neistinito.

ISPRAVKA: Grete Tunberg je zaista privedena! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Pozivajući se na brojne snimke sa društvenih mreža, Republika je, kao i brojni drugi mediji, u originalnom članku iznela tvrdnju da je privođenje Grete Tunberg nedaleko od sela  Lutzerath u zapadnoj Nemačkoj 17. januara bilo lažirano.

Međutim, kako je pokazala analiza fektčeker portala raskrinkavanja.ba, Tunbergova je zaista bila privedena, a potom ubrzo i puštena.

Tu informaciju potvrdila je i policija koja je saopštila da se grupa demonstranata/tkinja, među kojima je i Tunber, udaljila od veće grupe demonstranata/tkinja i počela da se približava oknu rudnika Garzweiler.

Iz sigurnosnih razloga nije dozvoljeno boraviti na strmoj padini na ivici rudnika. Thunberg je bila jedna od nekoliko demonstranata/tkinja koji/e su odvedeni/e s obronka. Policija je saopštila i da je jedna osoba skočila u rudnik.

- Greta Tunberg je bila dio grupe aktivista/kinja koji/e su pojurili/e prema ivici" - rekao je portparol policije Aachen za novinsku agenciju Reuters. 

- Međutim, tada smo je zajedno s grupom zaustavili i odnijeli iz zone neposredne opasnosti, kako bismo utvrdili njihov identitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading