ŠOLCOVA SLUŽBA PUNA PUTINOVIH ŠPIJUNA: Otkriven ruski dvostruki agent u BND, veruje se da nije jedini!

Autor:

Svet

26.12.2022

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Berlinu strahuju da Karsten L., vodeći obaveštajac strogo tajnog odeljenja koje se bavi tehničkim izviđanjem, nije jedini lik u ovoj aferi.

ŠOLCOVA SLUŽBA PUNA PUTINOVIH ŠPIJUNA: Otkriven ruski dvostruki agent u BND, veruje se da nije jedini!

Foto: Tanjug/AP

U Nemačkoj je uhapšen ruski dvostruki špijun Karsten L., koji je radio kao vodeći obaveštajac strogo tajnog odeljenja savezne obaveštajne službe (BND) koje se bavi tehničkim izviđanjem, a mediji u toj zemlji sumnjaju da on nije jedini lik u ovoj špijunskoj aferi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Dojče vele prenosi pisanje nemačkih medija da ovo hapšenje pokazuje širokoj javnosti da Moskva vodi tajni rat daleko preko ukrajinskih linija fronta.

Berlinski list Morgenpost ističe da je ruski predsednik Vladimir Putin čovek obaveštajne službe, što mu u toj oblasti daje preimućstvo nad nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

- On zna koliko je vredna što potpunija slika o protivniku. A Moskva ne ostavlja sumnje da i Nemačku smatra protivnikom otkako Berlin isporučuje oružje Kijevu. Sada je posebno važno saznati prave razmere špijunske afere i prepoznati opasnosti i na nemačkom tlu - naveo je prestonični dnevnik.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

U komentaru Frankfurter algemajne cajtunga (FAZ) navodi se da "Putin u Ukrajini vodi rat koji preti da postane katastrofa za njegov režim jer se napadnuta zemlja brani uz masivnu pomoć kolektivnog zapada".

- Njega Kremlj pak pokušava da oslabi svim sredstvima gde god može: kroz špijuniranje politike, privrede i društva, putem dezinformacija i sajber napada - piše FAZ.

Tabloid Bild je na portalu objavio "Debakl tajnih službi u Nemačkoj" i naveo da nije poznato kada je Karsten L. otkriven, kao ni kakve je informacije tačno odao Rusima.

- Nakon hapšenja špijuna koji je odavao tajne Rusiji u BND kruži strah da on možda nije usamljen - navodi Bild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading