DEVOJČICI JE DIJAGNOSTIKOVANA TEŠKA BOLEST, A ONDA SE DESILO ČUDO: Njena majka nakon saznanja GORKE istine, može malo da odahne

Autor:

Svet

19.01.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolest je nije sprečila da bude aktivna.

DEVOJČICI JE DIJAGNOSTIKOVANA TEŠKA BOLEST, A ONDA SE DESILO ČUDO: Njena majka nakon saznanja GORKE istine, može malo da odahne

Foto: Emma Disbury/Liverpool echo

Devojčici Ferni Disberi dijagnostifikovana je cerebralna paraliza kada je imala samo tri godine, ali nakon operacije njena majka Ema se nada da će joj se bol ublažiti i da će polako moći da poboljša svoje kretanje.

Ema je rekla da cerebralna paraliza nije sprečila devojčicu da bude aktivna, jer se pridružuje svoj ostaloj deci u porodici u svemu što rade.

Ema je rekla za Liverpul eho da joj je nedavna operacija "olabavila" mišiće na nogama njene ćerke i da će se šestogodišnjakinja uskoro vratiti svojoj lokalnoj fizioterapiji, prenosi Objektiv.

Republika

Foto: Emma Disbury/Liverpool echo

Ferni Disberi

 

Njena majka iz Sent Helensa rekla je da je Ferni dijagnostikovana cerebralna paraliza nakon što je primetila da ne uspeva da ima iste pokrete i motoričke sposobnosti kao njena sestra bliznakinja.

To utiče na njen govor i mišiće. Hodanje je za nju zaista bolno jer je imala grčeve u zadnjem delu nogu, a njeni osnovni mišići nisu baš jaki. Upravo je imala operaciju kako bi ublažila spazam u nogama. Nakon operacije, moglo se reći da joj se pokretljivost poboljšala. Prvo što je rekla bilo je da su joj noge već "slobodne" – istakla je majka devojčice.

Ema je rekla da je Fern i dalje veoma aktivna, voli da pliva i da je uključena u sve aktivnosti sa svima u porodici, uključujući bliznakinju Moli i stariju sestru Popi (12).

Ema je dodala da je Ferni bilo teško u školi jer je još uvek prilično stidljiva, ali trenutno ima terapije sa logopedom.

– Počinje polako da govori, a sada je i operisana, sve dolazi na svoje mesto. Ona se jednostavno snalazi i nikada se ne žali. Čak i pored svega što joj se dešava, srećna je i nasmejana sve vreme – zaključila je majka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading