OSTALI BEZ MESA ZBOG RATA U UKRAJINI! Mekdonalds primoran da se povuče iz još jedne zemlje!

Autor:

Svet

07.01.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija, koja je napustila Rusiju u maju mesecu, zabranila je svojim franšizama da dobavljaju meso iz Rusije, piše u izveštaju kompanije.

OSTALI BEZ MESA ZBOG RATA U UKRAJINI! Mekdonalds primoran da se povuče iz još jedne zemlje!

Foto: pixabay.com

McDonalds saopštila je da će napustiti Kazahstan nakon što su posledice rata u Ukrajini ostavile zemlju bez dovoljnih količina ruskog mesa koje su koristili u svojim burgerima.

Kompanija, koja je napustila Rusiju u maju mesecu, zabranila je svojim franšizama da dobavljaju meso iz Rusije, piše u izveštaju kompanije.

Kompanije koje su držale licencu u Kazahstanu, primorane su da privremeno ugase svoje restorane nakon što su se odvojile od ruskih kompanija i počele da ostaju bez dovoljnih količina u nabavci, prenosi Blic.

Ovaj izlazak sa tržišta naglašava probleme sa kojima se suočavaju mnoga kazahstanska preduzeća nakon ruske invazije na Ukrajinu i zapadnih sankcija Moskvi koje su usledile.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading