"NISAM MOGAO DA ODOLIM"! Evo šta je uradio VLADIMIR PUTIN usred finala u Kataru! ČESTITAO PREDSEDNIKU ARGENTINE TITULU NA SP!

Autor:

Svet

20.12.2022

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Argentine Alberto Fernandez odbio je da otputuje na finale u Dohu, iako je imao poziv predsednika FIFA Đanija Infantina.

"NISAM MOGAO DA ODOLIM"! Evo šta je uradio VLADIMIR PUTIN usred finala u Kataru! ČESTITAO PREDSEDNIKU ARGENTINE TITULU NA SP!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin, predsednik Rusije, čestitao je prvom čoveku Argentine Albertu Fernandezu, titulu svetskog šampiona, koju je fudbalska reprezentacija te zemlje osvojila na Mundijalu u Kataru.

- Gledao sam drugi deo meča, kada je bilo 2:2. Gledao sam produžetke. Onda nisam mogao da odolim da ne pozovem predsednika Argentine da mu čestitam - rekao je Vladimir Putin i dodao:

- Znam da je Argentina fudbalska zemlja. Mislim da su zaslužili ovu pobedu!

Argentina je pobedila reprezentaciju Francuske posle boljeg izvođenja penala, rezultatom 4:2, pošto je posle produžetaka bilo 3:3.

Predsednik Argentine Alberto Fernandez odbio je da otputuje na finale u Dohu, iako je imao poziv predsednika FIFA Đanija Infantina. Svoju odluku obrazložio je time, da ne želi da baksuzira svoje fudbalere u finalnoj u odlučujućoj utakmici. Za razliku od njega, predsednik Francuske Emanuel Makron gledao je u Dohi uživo utakmicu protiv Argentine, čak je na svečanoj ceremoniji dodelio srebrnu medalje reprezentativcima svoje zemlje.

Vladimir Putin poznat je kao veliki zaljubljenik u fudbalsku igru. Rusija je 2018. godine bila organizator Svetskog prvenstva. Posle Specijalne vojne operacije u Ukrajini, FIFA i UEFA su uprkos maksimi "ne mešajte politiku i sport" suspendovala sve ruske reprezentacije i klubove iz međunarodnih takmičenja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading