TEŽAK FIJASKO BUNDESVERA - NEMAČKA VOJSKA PUCA PO ŠAVOVIMA: "Puma" opasno zakazala, crklo svih 18 tenkova! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.12.2022

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve slabosti nemačkog Bundesvera isplivale su na videlo nakon što su u medijima obelodanjene informacije o potpunom kolapsu modernizovanog tenka "Puma".

TEŽAK FIJASKO BUNDESVERA - NEMAČKA VOJSKA PUCA PO ŠAVOVIMA: "Puma" opasno zakazala, crklo svih 18 tenkova! (VIDEO)

Foto: printscreen

Komadant 10. tenkovske divizije general-major Bundesvera Ruprehat fon Batler uputio je šokantno pismo Ministarstvu odbrane a sadržaj pisma dospeo je u vodeće nemačke medije na čelu sa Špiglom.

Kako se navodi u izveštajima, general je obavestio o velikim problemima modernizovanog tenka "Puma", pošto je od 18 tenkova na nedavno održanim vojnim vežbama - crklo svih 18.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Da skandal bude veći, kako navode nemački mediji, osim problema sa elektronikom na jednom od tenkova došlo je do ozbiljnog požara u kabini u kojoj nije bilo posade, pošto se borbenim vozilom upravlja daljinski.

Dodatnu pometnju u Ministarstvu odbrane odbrane Nemačke izazvala je i činjenica da su navedeni tenkovi trebalo da učestvujku u Zajedničkoj operativnoj grupi veoma visoke spremnosti NATO.

Generalni inspektor Bundesvera Eberhard Corn je napisao na Tviteru da će Bundesver raditi na tome da brzo vrati brobenu spremnost Pume.

Prema njegovim rečima, odmah će biti izvršena procena štete

- Ispunićemo svoje obaveze prema NATO od 1. januara 2023. Čim sam dobio poruku o neuspesima "Pume" po završetku vežbe, razgovarao sam sa industrijom. Oni će nas podržati sa svojim timovima - rekao je on.

Republika

Foto: printscreen

 

Inače, "Puma" je značajno modernija od svog prethodnika Mardera koji potiče još iz vremena Hladnog rata i odavno je trebalo da ga zameni. Međutim, još od isporuke prvih "Puma" nemačkoj vojsci, o tom tenku se često pisalo po medijima zbog tehničkih problema.

Ministarstvo odbrane je u julu 2009. naručilo je ukupno "405" komada Puma po ukupnoj ceni od 3,1 milijardu evra. U međuvremenu je porudžbina smanjena na 350, ali je cena po komadu porasla - sa oko 7,6 miliona na oko 17 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

19.12.2022 04:30

Koje i kada dozvolio nemačkoj da se naoružava?!?