OVA BAKTERIJA ''JEDE LJUDSKO MESO''! Zbog ujeda mačke život mu se pretvorio u HOROR, lekari ga upozoravali

Autor:

Svet

16.12.2022

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova opasnost vreba svuda, obratite pažnju!

OVA BAKTERIJA ''JEDE LJUDSKO MESO''! Zbog ujeda mačke život mu se pretvorio u HOROR, lekari ga upozoravali

Foto: Facebook

Henrik Pletner

Danac kojeg je mačka ugrizla za prst pre četiri godine preminuo je nakon što se zarazio bakterijom koja "jede ljudsko meso".

Foto: Facebook

 

Henrik Krigbaum Pletner usvojio je mačku i njene mačiće iz skloništa 2018. godine, a onda ga je jedan od njih ugrizao za kažiprst. U roku od nekoliko sati, njegova ruka je udvostručila. Pozvao je doktora, ali mu je rečeno da sačeka do sledećeg dana. Na kraju je završio u bolnici, gde je ostao narednih mesec dana, tokom kojih je morao na 15 operacija, prenosi Jutarnji.hr.

Ali četiri meseca nakon poslednje operacije, njegov prst i dalje nije funkcionisao kako treba i lekari su odlučili da ga amputiraju.

Uprkos tome, zdravlje 33-godišnjaka je počelo da opada, a njegova majka je lokalnim medijima rekla da mu je imunitet oslabljen, da je dobio upalu pluća, giht i dijabetes.

- Mačka je ugrizla svoj krvni sud i bakterije su se širile krvlju - objasnila je ona.

Infekcije tkiva nakon ujeda mačaka često su uzrokovane bakterijom Pasteurella multocida. U određenim slučajevima, ovo može dovesti do retke bakterijske infekcije zvane nekrotizirajući fasciitis koja može biti fatalna.

Pletnerova porodica je rekla da je on umro u oktobru, ali da su odlučili da to sada iznesu u javnost kako bi upozorili druge da ozbiljno shvate ujede mačaka.

- Znali smo da je loš, ali nismo znali da je tako ozbiljno bolestan - rekla je njegova udovica Dezire.

- Odmah idite kod doktora, nemojte misliti da je to samo mačka. Ne rizikujte - rekla je.

Nažalost, ovom dečku nije bilo spasa. Preminuo je.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading